Goeree-Overflakkee - Het is niet nieuw, maar het lijkt toch weer terug van weggeweest op ons eiland. In de afgelopen tijd zijn er in de regio weer illegale verkopers gespot. "Er kwam een dure zwarte Mercedes-bus bij ons het erf oprijden in Nieuwe-Tonge. Een man (type snelle zakenman, duur gekleed) hing een verhaal op, dat één of andere beurs niet doorging en hij gereedschap voor me (over) heeft, wat ik wel kan krijgen voor een redelijk prijsje. Ik heb hem bedankt en gezegd dat hij er wellicht iemand anders blij mee kan maken, want ik heb niets nodig." De melder kwam er pas later achter dat deze verkoop illegaal is en hem veel geld had kunnen kosten. Lees hieronder verder.

Vervolg

De illegale verkopers, die heel brutaal gewoon uw erf op komen rijden, doen u een bod wat moeilijk te weigeren is. Een nieuw product, keurig in de verpakking, voor de helft of nog geen derde van de normale winkelprijs.

Pinnen

Eerder kon je deze goederen contant betalen. En vervolgens kwam je er naar verloop van tijd als koper achter, dat de kwaliteit niet goed was van je (achteraf dus toch veel te duur gekochte) product. Maar de misdaad staat niet stil qua ontwikkeling. Tegenwoordig komen de ordinaire oplichters met een pinautomaat. "Als het gereedschap is uitgeladen krijg je een pinapparaat onder je neus gedrukt voor alleen de BTW af te dragen. De BTW is dan bijvoorbeeld €26,50, maar het bedrag wat daadwerkelijk wordt afgeschreven is dus €2650,00!"

Tip: Als iets "te mooi lijkt om waar te zijn", is dat het meestal ook! Let erop dat u zich niet laat verleiden om dit soort, vaak van slechte kwaliteit, artikelen te kopen. En 'last but not least': Noteer het kenteken, maak (als mogelijk) een foto en rapporteer bij de politie. Zorg altijd eerst voor uw eigen veiligheid en neem geen risico's. Waarschuw ook anderen: Sámen maken we Goeree-Overflakkee!