Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en iGO.nl (info@iGO.nl). Deze keer Marijke van Es van Yoga Studio Me-Time aan het woord: - Ik was net een paar maanden gestart op de nieuwe locatie toen Corona uitbrak. Het afgelopen jaar is de yogastudio, zoals vele andere sportaccommodaties, meer dicht geweest dan open... - Lees hieronder meer over 'Een yogastudio in Coronatijd'!

Vervolg

Lokale ondernemers delen hun verhaal! - Marijke van Es

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van Marijke van Es van Yoga Studio Me-Time uit Oude-Tonge.

-Eigenlijk geeft de buitenlucht nét even een extra touch aan de yogales. Gezond bezig zijn met adem lichaam en geest, bewust worden en dit alles in de frisse lucht met zingende vogeltjes op de achtergrond...-

'Een yogastudio in Coronatijd'

Marijke: "In september 2019 is de yogastudio verhuisd van Nieuwe-Tonge naar Oude-Tonge. We hebben flink moeten verbouwen en ik was net een paar maanden gestart op de nieuwe locatie toen corona uitbrak. Het afgelopen jaar is de yogastudio, zoals vele andere sportaccommodaties, meer dicht geweest dan open. Zo jammer, omdat juist nu veel mensen behoefte hebben aan verbinding met zichzelf maar zeker ook met elkaar."

Moeilijk

"Het moeilijkste aan deze periode vind ik het missen van het persoonlijk contact met de yogaleerlingen. Ik heb wel online les gegeven, maar dat is toch heel anders dan live in de yogastudio. Vaak gaan mensen met een bepaalde reden yoga beoefenen. Niet zelden spelen hierin lichamelijke klachten een rol, maar ook psychische klachten komen voor. In de vorm van privélessen helpt yoga deze mensen heel veel. Dat ik mijn leerlingen hier nu niet in kan begeleiden vind ik het aller-moeilijkste."

Van de positieve kant bekijken

Marijke probeert het leven wel altijd de positieve kant te zien en "die is er zeker!", zegt ze. "We mogen weer wat meer op het gebied van buitensporten en we gaan het seizoen met het mooie weer tegemoet. In deze periode wordt je creativiteit flink aangewakkerd. Ik organiseer nu een aantal keren in de week yogawandelingen voor volwassenen en kinderen. Tijdens de mindful wandelingen doen we yogahoudingen en ademoefeningen.

Lekker naar buiten!

"Mijn man heeft buiten een hele constructie gebouwd om de hangmatten voor de aerial yoga (voor kinderen en volwassenen) aan op te hangen en zodra het nog iets warmer is worden ook de andere yogalessen buiten gegeven. Iedereen kan aan de lessen meedoen. Eigenlijk geeft de buitenlucht nét even een extra touch aan de yogales. Gezond bezig zijn met adem lichaam en geest, bewust worden en dit alles in de frisse lucht met zingende vogeltjes op de achtergrond...

Er zijn mensen die de yogales, om persoonlijke redenen, niet buiten willen of kunnen volgen. Ook is de temperatuur vaak iets te fris voor de meeste yogasoorten die ik geef. Daarom hoop ik zo snel mogelijk ook weer binnen de yogalessen te kunnen geven. Maar de buitenlessen blijven er ook zeker zijn!

Warme groet en graag tot ziens,

Marijke van Es.

Yoga Studio Me-Time, Zuiddijk 65, 3255 LV OUDE-TONGE.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op de website: www.yogastudiometime.nl.

--

Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen' of je bedrijf, bijvoorbeeld in de horeca, overeind te houden. In dit overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen waar je lokaal kunt kopen.

Eerder waren aan het woord in deze rubriek:

Emile Koole, 't Klassiekerhuis (1)

Petra Hoek, dansschool Petra Hoek (2)

Ergotherapeut Ellen van Rossum (3)

Ineke van Wageningen, EverJeans (4)

Shirley Peperkamp, eXperia Services (5)

Jaap Reedijk- www.jaapreedijk.com (6)

Barbara Buijs van Barbara's Hair Fashion (7)

Ab van der Valk - Happy Music en dochter Maritha -Happy Weddings (8)

Denise van den Ierssel - Van Land Naar Pan (9)

Walaipan van Massage therapie praktijk Walaipan (10)

Petra Blokker van Faunapark Flakkee (11)

Miranda Buys van camping De Lage Werf (12)