Goeree-Overflakkee - Met ingang van 1 april 2021 gaat de RAD de afvalinzameling verzorgen in de gemeente Goeree-Overflakkee. Naast de gescheiden inzameling van GFT, oud papier en restafval haalt de RAD vanaf 1 april ook PMD-afval aan huis op. "PMD staat voor verpakkingsafval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. De PMD-zakken zijn verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten (zie foto hieronder) en bij de milieustraten." Lees meer.

Vervolg

PMD staat voor verpakkingsafval van Plastic, Metaal en Drinkpakken. Verpakkingen van huishoudelijk afval die zijn gemaakt van deze grondstoffen mogen in de PMD-zak. Vaak is niet helemaal duidelijk wat nu wel of geen PMD is. De RAD heeft daarom een handig overzicht gemaakt. Deze kunt u terugvinden op radbv.nl. Daarnaast verschijnt ook elke laatste dinsdag van de maand het Afvalnieuws in de regionale huis-aan-huis kranten, met daarin een maandelijkse rubriek wat wel of juist niet in de PMD-zak kan worden aangeboden.

PMD-zakken

Om PMD in te zamelen maakt de RAD gebruik van zogenaamde PMD-zakken. De RAD wil zo zuiver mogelijk PMD-afval inzamelen, daarom zijn de PMD-zakken gemaakt van doorzichtig gerecycled plastic. Op die manier kunnen de chauffeurs altijd nakijken of het aangeboden afval bij het PMD mag, zodat het wel wordt geaccepteerd door de verwerker en daarmee boetes door afkeuringen worden voorkomen. De PMD-zakken zijn verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten en bij de milieustraten. Kijk voor een actueel overzicht van alle afhaalpunten op radbv.nl.

Inzameldagen PMD

Het PMD wordt 1 x per 2 weken huis-aan-huis opgehaald. De zakken kunnen op de aanbiedplaats van de containers worden aangeboden. Alle inzameldagen zijn makkelijk terug te vinden in de RAD app en op de website van de RAD. Beschikt u niet over internet? Neem dan telefonisch contact op met de RAD via 0186 57 25 86 en vraag een papieren versie van de Afvalkalender 2021 aan.