Goeree-Overflakkee - "Het verbeteren van de veiligheid en doorstroming op de N59 is niet alleen een kwestie van aanpassingen doen aan de weg en de omgeving ervan. Ook het gedrag van de automobilist is van invloed hierop", aldus de diverse partijen voor 'N59 van de toekomst'. "De doorstroming verbetert als minder auto’s gebruikmaken van de N59. Daarom werken we aan de campagne Reis Wijs die bezoekers van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland moet verleiden om op rustige tijdstippen te reizen en de piekmomenten zoals vrijdagmiddag te vermijden." Lees hieronder meer.

Vervolg

In eerste instantie werken we daarbij samen met Landal Strand Resort Oudorp Duin, Strandpark De Zeeuwse Kust en Camping Julianahoeve. De eerste versie van de campagnewebsite staat naar verwachting in april 2021 online en deze recreatiebedrijven brengen de campagne onder de aandacht van hun gasten. Het is ons doel dat uiteindelijk zoveel mogelijk recreatiebedrijven aansluiten bij de campagne.

De veiligheid van de N59 verbetert als meer mensen gebruikmaken van rijtaakondersteuning. Dat zijn slimme functies die steeds meer auto’s bieden, zoals remmen om een botsing te voorkomen, inparkeren, een vaste snelheid aanhouden (cruise control) of de koplampen die meesturen. In de vorige nieuwsbrief plaatsten we een oproep om een korte enquête in te vullen over het gebruik van dit soort functies. Daar is massaal op gereageerd; de vragenlijst is bijna 500 keer ingevuld. Aan de hand van de uitkomsten van deze enquête bekijken we de komende periode hoe we het gebruik van rijtaakondersteuning verder kunnen stimuleren.

De provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland werken samen aan de verbetering van de veiligheid, doorstroming en duurzaamheid van de N59.

Heeft u vragen? Mail via info@n59vandetoekomst.nl