Zaterdag 15 januari 2011 om 14:12 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden van KNRM station Ouddorp buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen aan de buitenzijde van de Brouwersdam. Met de reddingboot Baron van Lynden en het KHV (Kust Hulpverlening Voertuig) werd ter plaatse gegaan. De kitesurfer, die inmiddels door collega surfers uit het water was gehaald, verkeerde in goede gezondheid en is opgevangen door de bemanning van het KHV. 

De reddingboot heeft ter hoogte van de Geerlingsplaat het kitezeil aan boord genomen en afgeleverd bij de kitesurfer. Hierna keerde men terug naar station.

Zondag 16 januari

Zondag 16 januari om 12:01 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden weer door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen aan de binnenkant van de Ooster op de Noordzee. Met de Baron van Lynden en het KHV werd ter plaatse gegaan. De reddingboot heeft de kitesurfer die net buiten de werkhaven geholpen werd door een windsurfer, aan boord genomen en afgeleverd op het strand bij de bemanning van het KHV die de gegevens van de man hebben opgenomen. De reddingboot heeft enkele zoekslagen gemaakt om te zoeken naar de board die de kitesurfer had verloren. Nadat deze was gevonden werd die afgeleverd bij de kitesurfer. Hierna keerde men terug naar station.

Zondag 16 januari 

Zondag 16 januari om 13:15 uur, tijdens het wegbrengen van de kitesurfer van de vorige actie met het KHV, zag de bemanning een auto vanaf de Brouwersdam het water in rijden. De bemanning van het KHV heeft direct hulp geboden aan de eigenaar die beteuterd naar zijn Audi A3 stond te kijken. Met behulp van de lier was de auto weer snel op het droge waarna het KHV terug keerde naar station.