1 maart 2021, Ouddorp - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week gaan over de samenwerking van schoon goederen vervoer, het Waterschapbeheerprogramma van 2022 - 2027, een nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee en in de Huiskamer van Flakkee zien we Annet van Leersum & Alexander v.d. Berg over 'Marieke van Ouddorp'. Lees hieronder meer en stem snel af op uw en jouw Flakkeese zender!

Programma

  • ’t Eiland Actueel – Int. Samenwerking schoon goederenvervoer: Het netwerk RH2INE (Rhine Hydrogen Integration Network of Excellence) streeft naar emissievrij goederenvervoer langs de Rijn-Alpen corridor. Publieke en private partijen werken samen om waterstof als brandstof beschikbaar te maken. Tientallen partijen zijn inmiddels aangesloten bij het netwerk. De provincie Zuid Holland neemt als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maken daarbij gebruik van de positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd.
  • ’t Eiland Actueel – Waterbeheerprogramma 2022-2027 Waterschap – Deel 3: De inwoners, bedrijven en organisaties in de regio zijn gevraagd om mee te denken over de doelen voor de periode 2022-2027. Dat hebben ze massaal gedaan. In dit derde deel word er gesproken over het onderwerp Waterveiligheid. Hoe kunnen we veilig wonen, werken en recreeren achter de dijken?
  • Streekdocumentaire – Best of Nature – deel 1: Bij de Slikken van Voorne krioelt het van de bijzondere vogels. Menno van Lopik van het Zuid-Hollands Landschap, de beheerder van dit gebied, vertelt over het belang van deze streek en het aanpalende Groene Strand. Ook laat inwoner Jan van Marion zien waarom hij zijn hart heeft verloren aan de kust. Jan kijkt vanuit zijn restaurant uit op de prachtige Slikken van Voorne, grenzend aan de Duinen van Oostvoorne, waar hij zijn duurzame restaurant Aan Zee enkele jaren geleden is gestart.
  • Streekhistorie – “Naar School” – deel 2: In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school. Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 49: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Annet van Leersum & Alexander v.d. Berg – Marieke van Ouddorp: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Annet van Leersum en Alexander v.d. Berg over Marieke van Ouddorp. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo