Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en www.iGO.nl: info@iGO.nl. Deze keer Denise van den Ierssel aan het woord, over haar 100% biologische cateringbedrijf 'Van Land Naar Pan'. - Geen feestjes, geen festivals, geen horeca, geen terrasjes, geen gezelligheid! Het afgelopen jaar is heel anders geweest dan we gewend zijn. Mijn naam is Denise (35 jaar) en ik woon in Oude Tonge..... - Lees hieronder meer!

Vervolg

Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen'. In een overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen.

Lokale ondernemers Goeree-Overflakkee delen hun verhaal! - Denise van den Ierssel

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van Denise van den Ierssel met haar 100% biologische cateringbedrijf 'Van Land Naar Pan'.

-Geen feestjes, geen festivals, geen horeca, geen terrasjes, geen gezelligheid! Het afgelopen jaar is heel anders geweest dan we gewend zijn.-

Denise: "Mijn naam is Denise (35 jaar) en ik woon in Oude Tonge. Ik heb een praktijk gerichte koksopleiding bij 010Horecaopleidingen afgerond en werk fulltime aan mijn catering bedrijf waarbij ik streef mensen op een betaalbare manier heerlijk biologisch eten te serveren.... Maar nu Corona; geen feestjes, geen festivals, geen horeca, geen terrasjes, geen gezelligheid! Het afgelopen jaar is heel anders geweest dan we gewend zijn. Er is wel meer tijd voor 1 op 1 contact met vrienden, we gebruiken videobellen en andere digitale middelen veel meer en we laten elkaar weten dat onze familie en vrienden belangrijk zijn door kleine cadeautjes."

Dat vrienden en familie belangrijk zijn merkt Denise van den Ierssel met haar bedrijf Van Land Naar Pan goed door de bestellingen die ze binnen krijgt. "Borrelplanken, High Wines/Tea's en 'Beers voor twee personen, romantische meer-gangen diners voor twee en ontbijtjes die als verrassing bezorgd worden met een leuke kaart erbij."

Februari 2020

Het was een spannende stap voor Denise van den Ierssel. In februari 2020 heeft zij besloten een enorme sprong in het diepe te maken en haar baan als chef-kok in het restaurant in Middelharnis waar ze toen werkte op te zeggen en 100% voor haar eigen cateringbedrijf Van Land Naar Pan te gaan. Ze zou samen met een vriendin/collega cateraar op festivals gaan cateren, leuke kleine bestellingen voor mensen thuis verzorgen, lunches en borrelhapjes aanbieden aan bedrijven en daarnaast als ZZPer beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld restaurant keukens. Dit is gezien de COVID-19 toestanden iets anders gelopen, maar hierdoor heeft ze inmiddels wel de richting gevonden waarmee ze met Van Land Naar Pan op wil focussen.

Eerlijke en pure producten

'Catering op maat met uitsluitend eerlijke en pure producten', zo luidt de slogan van Van Land Naar Pan. Voor Denise staan de producten op nummer 1. "Als de producten van uitstekende kwaliteit zijn is het alleen nog maar de kunst de smaak zoveel mogelijk naar boven te brengen." Denise kiest ervoor om zoveel mogelijk lokale seizoens-producten te gebruiken met het biologische keurmerk. Producten die geen keurmerk hebben worden met zorg uitgezocht. "Vis is bijvoorbeeld lastig, maar door (via internet) te kijken naar de actuele visstanden, zoveel mogelijk Noordzee vis te gebruiken rechtstreeks van de visafslag en producten met het ASC of MSC keurmerk te kiezen heb ik vertrouwen in de vangst."

Van Land Naar Pan - voor wie?

Denise zegt spontaan: "Voor iedereen die duurzaamheid, lekker en vers eten belangrijk vindt! Kleine groepen, grote groepen, gezinnen, mensen met specifieke diëten of allergieën, ouderen en jongeren. Op maandag en donderdag worden er "prakkies" gemaakt om thuis op te warmen, dit zijn normale maaltijden waar veel ouderen maar ook werkende mensen gebruik van maken. Er is een lunchkaart ontwikkeld waar veel bedrijven, met name op vrijdag, gebruik van maken. Ontbijtjes en high teas worden, zeker in deze tijd, besteld om mensen te verrassen voor bijvoorbeeld verjaardagen. Er zijn meer-gangen diners voor stellen die een romantisch avondje samen 'uit eten' willen en de borrelplanken en High Wines zijn populair voor de gezellige avondjes met een vriend of vriendin."

Speciale dagen

Voor speciale dagen bedenkt Denise altijd wel een leuke 'special', op Valentijnsdag bijvoorbeeld kon je 3-5 gangen diners bestellen of kiezen uit een uitgebreid ontbijtmenu. Denise is vooral trots op de feedback die ze kreeg na een van de ontbijtjes: "Heerlijk gegeten, verser dan vers!"

Bewust met milieu

Door het gebruik van herbruikbare verpakkingen met statiegeld wil Denise de grote hoeveelheid afval beperken. Ze vertelt: "Het effect hiervan is echt leuk, mensen worden bewuster en denken mee, ze nemen eigen pannetjes mee voor de soep of zorgen dat hun eigen ovenschaaltjes hier staan voor de prakkies."

Toekomt

Wat zijn de toekomstplannen? "Hoe meer de focus op kleine eigen opdrachten ligt, hoe verder weg het idee van ZZP kok in een restaurant of festival-catering lijkt… en dat voelt eigenlijk best goed!"

- Denise van den Ierssel

Bekijk ook HIER de Facebookpagina Van Land Naar Pan.

--

Eerder waren aan het woord:

Emile Koole, 't Klassiekerhuis (1)

Petra Hoek, dansschool Petra Hoek (2)

Ergotherapeut Ellen van Rossum (3)

Ineke van Wageningen, EverJeans (4)

Shirley Peperkamp, eXperia Services (5)

Jaap Reedijk- www.jaapreedijk.com (6)

Barbara Buijs van Barbara's Hair Fashion (7)

Ab van der Valk - Happy Music en dochter Maritha -Happy Weddings (8)