Ouddorp - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. Bij de nieuwe items van deze week ziet u en jij, Coerd de Heer in 'De Huiskamer van Flakkee' voorbij komen, maar ook kunt u en kun jij genieten van een aflevering over het Waterbeheerprogramma van het Waterschap en komt de 'Toren van Goeree' mooi in beeld, want RTV SLOGO maakte een reportage over deze karakteristieke toren op ons eiland. Ook kunt u en kun jij weer genieten van een aflevering 'Streekhistorie'. Lees hieronder meer en stem af op de juiste frequenties op Goeree-Overflakkee!

  • ’t Eiland Actueel – Int. Samenwerking schoon goederenvervoer: Het netwerk RH2INE (Rhine Hydrogen Integration Network of Excellence) streeft naar emissievrij goederenvervoer langs de Rijn-Alpen corridor. Publieke en private partijen werken samen om waterstof als brandstof beschikbaar te maken. Tientallen partijen zijn inmiddels aangesloten bij het netwerk. De provincie Zuid Holland neemt als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maken daarbij gebruik van de positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd.
  • ’t Eiland Actueel – Waterbeheerprogramma 2022-2027 Waterschap – Deel 2: De inwoners, bedrijven en organisaties in de regio zijn gevraagd om mee te denken over de doelen voor de periode 2022-2027. Dat hebben ze massaal gedaan. In dit tweede deel word er gesproken over de toekomstbestendigheid van het Waterdschap. Onderwerpen als klimaatadaptatie, biodiversiteit en energietransitie worden steeds belangrijker voor het waterschap. Hoe passen we ons watersysteem aan aan het veranderende klimaat? Welke stoffen uit afvalwater kunnen we hergebruiken en hoe doen we dat? Wat doet het waterschap om de biodiversiteit te verbeteren?
  • Streekdocumentaire – De Toren van Goedereede: Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. Oude gebouwen herinneren aan vroegere eeuwen toen Goedereede zeer welvarend was en bekend stond als handelsplaats met veel scheepvaart en visserij. Opvallend is de prachtige Gotische toren, gebouwd in de jaren 1467-1512. Lang was deze in gebruik als baken voor zeevarenden. Eerst met een primitief gestookt vuur, later met een echt vuurtorenlicht. In 1911 werd het licht gedoofd omdat het niet goed zichtbaar meer was. Door inpolderingen was de kerktoren te ver van zee komen te staan. Een nieuwe vuurtoren op het Westhoofd bij Ouddorp, nam de functie van verkenningslicht voor de scheepvaart over. Nu herinnert alleen een in 2013 op de toren geplaatst boeilicht nog aan het vuurtorenverleden. RTV SLOGO maakte een reportage over de karakteristieke toren.
  • Streekhistorie – “Naar School” – deel 1: In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school. Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 48: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Coerd de Heer – Hulpvloot 1953: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Coerd de Heer over de Hulpvloot 1953. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo