Herkingen - Maandagmorgen 11 januari 2021 heeft team politie Goeree Overflakkee een hennepkwekerij ontmanteld in Herkingen. "Naast het telen van softdrugs, wordt de bewoner ook verdacht van diefstal van stroom en het in gevaar brengen van omwonenden. We willen graag aandacht vragen voor een aantal zaken..." Lees hieronder meer.

Vervolg

Politie wil graag aandacht vragen voor een aantal zaken:

- de kans is groot dat de gedane investering alsnog betaald moet worden aan degenen die in de kwekerij geïnvesteerd hebben. Dit kan zeer vervelende consequenties hebben!

- indien je een huurwoning hebt, wordt vaak de huur opgezegd. Zeker bij de woningbouwvereniging. In dit laatste geval kom je ook niet meer in aanmerking voor een woning via de woningbouwvereniging.

- indien het een particuliere huurwoning of koopwoning betreft, kan de woning bestuurlijk voor langere tijd worden gesloten.

- naast een straf, krijg je vaak ook nog naheffingen/rekeningen van instanties die schade hebben geleden.

- vaak is het lastig om weer woonruimte te vinden of om bepaalde contracten af te sluiten.

- doordat er gerommeld wordt met elektriciteit en water, kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

- vaak denken mensen iets bij te verdienen of uit de schulden te komen, maar de kans is groot dat de schulden en ellende alleen maar meer worden.

Naast dat wij onderzoek doen naar de strafbare feiten, zien we ook het leed wat het teweeg kan brengen wanneer een hennepkwekerij ontdekt wordt.
Met andere woorden, of je nu voor of tegen softdrugs bent, bezint eer gij begint...!

Politie Goeree Overflakkee.