Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en www.iGO.nl: info@iGO.nl. Deze keer zelfstandig dansonderneemster Petra Hoek aan het woord, lees hieronder verder!

Vervolg

Op de redactie kwamen begin dit jaar al heel wat initiatieven binnen, maar ook in deze "tweede golf" werken we graag samen met anderen om, iedereen die dat nodig heeft uiteraard nu gratis* te helpen in deze crisistijd. Lees hieronder de eerste 'ondernemers-story'. Voel je vrij ook te reageren. Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen'. In een overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen.

Lokale ondernemers Goeree-Overflakkee delen hun verhaal -Petra Hoek

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van dansondernemer Petra Hoek.

Petra: "Het omschakelen van gewone dans/dansfitness lessen naar online lesgeven, naar lesgeven in de buitenlucht naar een gecombineerd lesrooster van lessen op locaties en online lessen vanuit mijn huiskamer-dansstudio en weer volledig online via Zoom of Youtube-filmpjes, was echt wel een uitdaging. Ook het steeds weer uitzoeken welke maatregelen precies voor de verschillende lessen en doelgroepen van kracht waren kostte soms veel tijd en energie."

Online veel mogelijk

"Gelukkig hebben we de technische middelen die online lesgeven mogelijk maken, zodat je toch contact kunt houden en we (al is het op een andere manier) toch actief bezig kunnen blijven", aldus Petra. "Ben dan ook heel blij met de cursisten die ondanks alle aanpassingen trouw mee zijn blijven doen met de lessen! Een gedeelte van de cursisten heeft helaas moeten afhaken, maar ik heb goede hoop dat deze groep als de pandemie voorbij is weer terug zal komen."

Blijf gezond

Tot nu toe ben ik gelukkig nog steeds gezond. Bovendien heb ik ontzettend veel geluk met de locaties waar ik les geef. recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk en ’t Centrum in Ooltgensplaat, waar de beheerders/medewerkers heel gastvrij zijn en alles gedaan hebben om het mogelijk te maken de lessen te kunnen geven in een omgeving waarin de cursisten zich ook echt veilig voelen."

Aftellen

Petra: "Ben nu aan het aftellen tot 19 januari. Heel benieuwd hoe we dan weer verder gaan. Soms droom ik stiekem wel eens van hoe het zal zijn om weer lekker onbezorgd, gezellig samen met mijn cursisten, te kunnen dansen op een salsafeest."

Online lessen

De komende weken zijn de lessen nog online. "Wie mee wil doen met online lessen kan een berichtje sturen naar tel. 06-22168161. Dansen/sporten is superbelangrijk voor de fysieke en mentale weerbaarheid. Het helpt het immuunsysteem te versterken en het geeft ontspanning waardoor je er weer tegenaan kunt: Blijf gezond! Blijf bewegen!"

Voor info over de streetdance-, zumba- , piloxing- , salsa- en ladies styling lessen zie www.petrahoek.nl