25 november 2020, Middelharnis - In een tijd waarin we meer op ons zelf leven dan ooit, probeert GOvoorelkaar het omzien naar elkaar weer aan te zwengelen met een heuse Pay it Forward-actie. ‘Het is tijd om een positieve beweging in te zetten zo vlak voor de feestdagen. Wij brengen die bal graag aan het rollen’ vertelt Matchmaker Aukje van GOvoorelkaar.

GOvoorelkaar

GOvoorelkaar is het vrijwilligersplatform van Goeree-Overflakkee. Een plek waar hulpvragen en hulpaanbod elkaar ontmoeten, al dan niet onder begeleiding van een matchmaker. ‘Op GOvoorelkaar kunnen organisaties of particulieren hun hulpvraag plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een oproep van iemand die hulp zoekt bij de reparatie van zijn computer of onderhoud van zijn tuin. Mensen die wat tijd over hebben en graag iets voor een ander willen doen kunnen dan via ons platform reageren op een oproep. Een veilige en overzichtelijke manier om hulpvrager en hulpaanbieder met elkaar in contact te brengen.’

‘Bij de eerste coronagolf in ons land merkten we een explosieve groei van het aantal hulpaanbieders, mensen waren meer dan ooit bereid om een ander te helpen. Dat was ontzettend bijzonder om te zien en maakte ons trots op Goeree-Overflakkee. We merken nu, in de tweede golf dat mensen nog steeds bereid zijn om te helpen, maar dat iedereen toch iets meer op zijn eigen dag invulling is gefocust.’ Vertelt Aukje Goedegebuure, matchmaker van GOvoorelkaar. ‘Daar is niets mis mee, maar in deze tijd van het jaar vinden we het belangrijk dat we elkaar blijven op zoeken (binnen de regels van het RIVM natuurlijk) en daarom zijn we deze actie gestart.’

GOvoorelkaar verspreid daarom de komende weken diverse verrassingspakketten. Die worden door matchmaker Aukje Goedegebuur voor de deur van een vrijwilliger gezet om ze te bedanken voor hun inzet de afgelopen periode. In het pakket zit een briefje waarin we vragen of zij hun waardering door willen geven. ‘Geef ‘m deur’.

Geef ‘m deur-actie
De geef ‘m deur – actie gaat uit van het principe van Paying it Forward. Wat als volgt werkt; matchmaker Aukje brengt verrassingspakketten rond op Goeree-Overflakkee. In die pakketten vind je, naast een verrassing voor jezelf, een briefje waarin je bedankt wordt voor je inzet, maar ook gevraagd wordt om in deze gekke tijd even aan een ander te denken. Iedereen die iets leuks ontvangt van een ander, geeft het weer door aan 5 personen. Aan wie en wat je geeft of stuurt, maakt niets uit. Het gaat erom dat je laat zien dat je iemand waardeert. Heb je een pakketje, cadeautje of kaartje ontvangen en wil je graag iets doorgeven maar heb je daar het budget niet voor? Bij GOvoorelkaar kun je gratis kaarten opvragen die je kunt rondsturen, zo kun je toch je waardering naar een ander uiten én kost het je niets.

Met het uitreiken van de verrassingspakketten hopen we een positieve kettingreactie op gang te brengen op Goeree-Overflakkee. De decembermaand is voor sommige mensen al een lastige, en met corona erbovenop kan het zomaar een hele donkere maand worden voor die mensen. Met deze actie proberen we een lach op ieders gezicht te toveren én die donkere maand iets lichter te maken.

Kijk voor meer informatie over de ‘Geef ‘m deur’-actie op www.govoorelkaar.nl/geefmdeur.

Let op: je hoeft niet te wachten tot jij iets leuks ontvangt van een ander, zet jouw eigen ketting gerust alvast in beweging!