Ouddorp - Lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste Radio- en TV-programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items op de lokale televisie van deze week leest u hieronder. evenals de juist frequentie om af te stemmen op "het geluid en beeld van Flakkee!".

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

  • ’t Eiland Actueel – Sint en zijn pieten op Goeree-Overflakkee: Zaterdag 14 november zette Sinterklaas weer voet aan land. Normaal gesproken zouden we in een aantal dorpen op Goeree-Overflakkee Sinterklaas ontvangen met een feestelijke intocht. Helaas kunnen de Sinterklaasintochten dit jaar niet door gaan, maar dat betekent niet dat de sint ons eiland stilletjes voorbij rijdt. Want inmiddels is Sinterklaas ook al gesignaleerd in Middelharnis en daar hebben ze een hele speciale sinterklaas actie. Kijk mee en luister naar het verhaal.
  • Streekdocumentaire – Zuid Hollands Welvaren – deel 4 –Historische Havens: Zuid-Holland is zowel in heden als verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen, rivieren en vaarten. Havens zijn een onmisbaar element in dat historisch vaarwegnetwerk. Veel van die havens bestaan nog steeds en bieden een thuishaven voor varend erfgoed. Historische havens geven zo een prachtig beeld van Zuid-Hollands Welvaren.
  • Streekhistorie – Landbouw, verleden & heden – deel 2: In deze historisch serie kijken we terug naar de landbouw in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert, want de afgelopen eeuw is een kleinschalige ambachtelijke landbouw grotendeels omgezet in een grootschalige industriële landbouw. Dit heeft grote veranderingen in het agrarische gebied veroorzaakt.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 37: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • 't Eiland Actueel - H2GO event – deel 3: In de raadzaal van de Gemeente Goeree Overflakkee werd het H2GO event gehouden en deze bijeenkomst werd georganiseerd door H2GO. Het H2GO Programma heeft als doel om op Goeree-Overflakkee de volledige CO2-reductie van de energievoorziening te realiseren met een combinatie van elektriciteit en waterstof. Dat schoon transport met waterstof een aansprekend thema is, bleek uit de grote belangstelling voor het symposium. Naast de grote groep ondernemers uit de logistieke sector waren er ook een flink aantal agrariërs die veel interesse hadden in de trekker op waterstof.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Marloes Jacobs – Alzheimer Nederland Afdeling GO-HW: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Marloes Jacobs over Alzheimer Nederland Afdeling Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo