Sommelsdijk - Het nieuw opgerichte koor, Voces Caelesti, zingt op 1 november 2020 om 20:00 uur drie motetten van Bach. De zangers zijn ontzettend blij na lange tijd van zich te kunnen laten horen en zien erg uit naar dit livestreamconcert. De artistieke leiding is in handen van Sander van den Houten, zijn muzikale opleiding begon in Sommelsdijk waar hij piano- en orgelles kreeg van Paul Kieviet. Momenteel volgt Sander privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Lees hieronder verder en luister mee!

Vervolg
Omdat het op 1 november Allerheiligen is en op 2 november Allerzielen, sluit het thema van de Bachmotetten goed aan bij deze gedenkdagen. Bach schreef deze motetten als dodenmissen en ze werden gezongen bij begrafenissen. Voces Caelesti zingt drie motetten: Komm, Jesu komm (BWV 229), Jesu, meine Freude (227) en Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225). Zij worden hierbij begeleidt door Maurits Bunt (organist, klavecinist en beiaardier) hij zal naast het begeleiden van het koor ook twee solowerken spelen op kistorgel, namelijk: Erbarm dich mein, o Herre Gott (BWV 721) en O Mensch, bewein dein Sünden groß (BWV 622).

Online meebeleven

In verband met de huidige maatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn tijdens het concert, maar kunt u het concert meebeleven via deze link: https://youtu.be/s1TH94bvUHk. De livestream wordt uitgezonden vanuit de Plantagekerk van Zwolle. Onder de YouTube video ziet u de link waar u kunt doneren. Want ook aan dit concert zijn kosten verbonden. De organisatie hoopt op uw gulle bijdrage om zo de musici, locatie en andere professionals te kunnen betalen die momenteel in zwaar weer verkeren.