Goeree-Overflakkee - Jongerenwerkers op ons mooie eiland sloegen de handen ineen: "We zijn blij dat we het streefbedrag van €12.000,00 euro al binnen hebben en deze oude stadsbus kunnen aanschaffen en ombouwen tot Mobiele Ontmoetingsplek voor onze jeugd! We kunnen deze bus over het hele eiland inzetten om onze jongeren te bereiken! We zijn alle gevers heel dankbaar. Het zegt echt wat dat we zo'n enorm bedrag zo snel binnen hebben: de jeugd heeft de toekomst en dat hebben alle gulle gevers laten zien. We hebben met elkaar een hart voor onze jongeren!" Lees hieronder verder.

Mobiele Ontmoetingsplek

Jongeren op Goeree-Overflakkee hebben een plek nodig waar ze worden gezien, gehoord en begrepen. "We wilden dus met spoed deze oude stadsbus aanschaffen. We gaan 'm nu zo snel mogelijk ombouwen tot Mobiele Ontmoetingsplek en deze over het hele eiland inzetten om deze jongeren te bereiken. We zijn God en alle gulle gevers heel dankbaar dat het bedrag zo snel bij elkaar is."

U kunt nog steeds investeren in de jeugd van Goeree-Overflakkee en de projecten die daarvoor ingezet worden. Iedere euro is er eentje, dus doe mee! Onder deze link kunt u doneren: https://supp.to/ontmoetingsplek-goeree-overflakkee.

Waarom en hoe

Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek. Een plek waar ze worden gezien. Door de uitgestrektheid van het eiland heeft een centraal gelegen ontmoetingsplek hiervoor helaas weinig nut. Wij willen om die reden een mobiele ontmoetingsplek inzetten. Op deze manier kunnen we alle jongeren van het eiland in hun eigen omgeving opzoeken en bereiken.

We willen op vaste momenten en plaatsen aanwezig zijn in de dorpskernen. De jongeren zullen worden uitgenodigd om iets te drinken, een potje fifa of tafelvoetbal te spelen, of om gewoon met elkaar te 'chillen'. In de bus zullen drie vrijwilligers aanwezig zijn die met de jongeren het gesprek aangaan. We willen er namelijk voor hen zijn, hen hoop bieden en helpen groeien.

Wie zijn wij

In de achterliggende tijd heeft God verschillende mensen op Goeree-Overflakkee het verlangen gegeven om de jongeren op het eiland te helpen. Er is een groep gevormd die bestaat uit christenen vanuit de gehele breedte van de kerk, die zich willen inzetten voor de jongeren op ons eiland.

"Om dit te kunnen doen zijn we een samenwerking aangegaan met Youth for Christ Nederland. Deze stichting kan ons, met hun vele ervaring in het missionair jongerenwerk, ondersteunen in onze missie: Gedreven door Gods liefde, zoeken we jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop!"

Kijk ook: Ontmoetingsplek-goeree-overflakkee