Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee wil ook in dit bijzondere jaar 2020 de mantelzorgers extra in het zonnetje zetten en zo haar waardering laten blijken. "Heeft u een behulpzame, vriendelijke, ijverige en onmisbare mantelzorger en wilt u hem of haar bedanken? Dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier staat tot en met 1 november op de gemeentelijke website.

Mantelzorgcompliment

Wie vraagt het mantelzorgcompliment aan?

Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een Primera Keuze Cadeaukaart van € 200,00. Hiermee kan de mantelzorger zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten kiezen, zoals een kaart van de HEMA, ICI Paris XL, Wehkamp, Diner Cadeau of de Intratuin.

Wat is mantelzorg?

Soms is het niet helemaal duidelijk wat ‘mantelzorg’ precies is. Mantelzorg is onbetaalde en vrijwillige hulp van mensen aan hun naasten met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen. Het gaat om hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’ die in redelijkheid mag worden verwacht van partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten.

Belangrijk is dat de mantelzorger voor wie het compliment is, staat ingeschreven als mantelzorger bij Stichting ZIJN. Alleen dan kan via de website van de gemeente het aanvraagformulier worden ingediend.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Iedere mantelzorger die extra zorg, hulp of ondersteuning biedt aan een inwoner van Goeree-Overflakkee kan worden aangemeld om het mantelzorgcompliment te mogen ontvangen. Er zijn wel een aantal spelregels:

  • Het aanvraagformulier moet worden ingevuld uit naam van de zorgvrager.
    Maar uw mantelzorger (of iemand anders) mag wel helpen als nodig is.
  • Uw mantelzorger heeft zich geregistreerd bij de afdeling Mantelzorg van Stichting ZIJN.
    Is dat niet het geval? Dan moet de mantelzorger zich laten registreren vóórdat de aanvraag wordt ingediend. Dat kan op verschillende manieren. Via de website www.zijngo.nl/mantelzorg of telefonisch via (0187) 48 33 66 (toets 2).
  • Uw mantelzorger geeft al minimaal drie maanden meer dan acht uur per week meer dan gebruikelijke zorg aan u.
    Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen.
  • U mag één mantelzorgcompliment weggeven per jaar.
    Heeft u meerdere mantelzorgers? Dan kunt u ieder jaar voor een andere mantelzorger het compliment aanvragen.
  • U moet een inwoner zijn van de gemeente Goeree-Overflakkee.
    De mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen.

Een mantelzorgcompliment aanvragen

U vraagt het mantelzorgcompliment digitaal aan. Dat kan tot en met zondag 1 november 2020 VIA DEZE LINK.

Vergeet niet de bevestigingsmail van de aanvraag te bewaren. Dit is uw bewijs dat het mantelzorgcompliment is aangevraagd.

Heeft u problemen met invullen? Of geen computer? Bel dan naar het Sociaal Meldpunt van de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187 (keuze 1).

Na de aanvraag

Als de aanvraag is gedaan, krijgt u een bevestigingsmail dat de aanvraag bij de gemeente goed is doorgekomen. Geen e-mail gehad? Bel het Sociaal Meldpunt op 14 0187.

Na ontvangst kijken medewerkers van de gemeente of er voldaan is aan de voorwaarden. Als dat zo is, dan ontvangt de mantelzorger na 1 november en vóór 11 november een brief waarin staat dat er een mantelzorgcompliment gereed ligt op het gemeentehuis. De Primera Primera Keuzekaart Cadeaukaart kan vervolgens van 11 tot en met 18 november worden opgehaald.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Meldpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 14 0187 (keuze 1). U kunt ook e-mailen naar info@goeree-overflakkee.nl.