Augustus 2020, Regio - Het vergroten van digitale weerbaarheid cybercriminaliteit van verschillende doelgroepen is al een aantal jaar een belangrijk speerpunt binnen onze regio. "Dit jaar doen we dat o.a. door voor leerlingen van de groepen 7/8, een kwetsbare groep aan het begin van hun digitale leven, een laagdrempelig (fysiek) spel te ontwerpen", aldus Veiligheids Alliantie Rotterdam Rijnmond. "Het doel is om jonge (digitaal onervaren) leerlingen (en hun ouders) bewust te maken van de risico’s die ze lopen als ze zich in de digitale wereld gaan begeven. Lees hieronder verder.

Vervolg

Het spel wordt, tijdens de Week van de Mediawijsheid in november 2020, samen met een educatief programma gratis aangeboden aan alle circa 550 basisscholen in de hele regio Rotterdam.

Veiligheidsalliantie: "Door het spel gratis aan te bieden, worden veel jonge internetgebruikers bereikt. De scholen kunnen het spel onderdeel uit laten maken van het lesprogramma en het spel daarna in de spellenkast leggen zodat leerlingen in de vrij te besteden lesuren hier gebruik van kunnen maken. Gekozen is voor een gratis spel zodat ook alle scholen (ongeacht budget voor dit onderwerp) kunnen werken aan cyberweerbaarheid. Het hierbij aangeboden educatieve programma zorgt ervoor dat met een minimale belasting van de leerkrachten, ouders en leerlingen digitaal weerbaarder worden.

De ontwikkeling van het spel doen we samen met Hackshield Future Cyber Heroes. Hackshield zet zich in voor het creëren van een cyberveilige generatie en heeft hier o.a. een game voor ontwikkeld. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. In het najaar starten we, samen met de politie, binnen de regio met het project Hackshield."