3 augustus 2020, Ouddorp - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn weer te bekijken op de lokale televisie van Goeree-Overflakkee. U bekijkt in de nieuwste programmering hieronder. Programma's zoals ''t Eiland Actueel', 'Erop uit in de streek', 'Streekhistorie' en 'Blik op Goeree-Overflakkee' zijn te zien op de lokale TV. Lees meer.

  • ’t Eiland Actueel – Voorkom natuurbranden: Goeree-Overflakkee en Westvoorne zijn prachtige gemeenten met veel natuur, duinen en stranden. Hier zijn we zuinig op. Om het gebied mooi te houden moeten we samen natuurbranden voorkomen. Een natuurbrand ontstaat snel, zeker in droge periodes als deze en wordt vrijwel altijd veroorzaakt door menselijk handelen. Het vuur verspreidt zich snel over een groot gebied en richt enorm veel schade aan. Kijk hier naar de oproep van natuurbrandenspecialist Jan Tuns van de Brandweer en burgemeesters Peter de Jong (Westvoorne) en Ada Grootenboer (Goeree-Overflakkee) om samen natuurbranden te voorkomen. Bezoekers en inwoners kunnen met deze eenvoudige tips al veel doen om brand te voorkomen. En zie je een brand in een natuurgebied: bel altijd meteen 112.
  • Erop uit in de Streek - Vogelobservatorium Stellendam: Het vogelobservatorium is een bijzondere plek waar bezoekers de natuur in het Haringvliet van dichtbij en op een andere manier kunnen beleven. Het ontwerp van RO&AD en RAU Architecten is uniek in de wereld: een houten reuzenei. Het ontwerp is gebaseerd op het ei van een stern, een vogel uit Afrika die elk jaar broedt in Stellendam. Het observatorium is alleen toegankelijk via een tunnel. Een unieke plaats aan het Haringvliet waar vogelaars hun hart aan kunnen ophalen. Een avontuurlijke toegangsweg naar het " Ei " zou je dit kunnen noemen. Zeker nu, in het voorjaar, een plek die je moet bezoeken.
  • Streekhistorie – Langstraat – deel 4: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden uit Langstraat.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 21: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Annet van Leersum & Alexander v.d. Berg – Marieke van Ouddorp: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Annet van Leersum en Alexander v.d.Berg over het project Marieke van Ouddorp. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de corona maatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo