20 juli 2020, Politie Goeree-Overflakkee: "Afgelopen weekend hebben we een drukke nacht gehad. In de duinen bij de Brouwersdam hadden zich ongeveer 150 jongeren verzameld. Helaas vonden ze het nodig om vuur te stoken in de duinen en een stuk van de duinen was al in brand gevlogen. Door adequaat optreden van collega's van Zeeland werd een duinbrand voorkomen. Hierop hebben we samen met de collega's van Zeeland de jongeren naar huis gestuurd. De meeste gingen al rennen bij het zien van ons. Een aantal hebben ook ervaren dat de planten in de duinen, niet de meest vriendelijke planten zijn.... Helaas werd er wel een spoor van vernielingen en glaswerk achtergelaten. Precies op een plaats waar veel strandgangers/kinderen lopen richting het strand...."Lees hieronder meer.

Vervolg

"Enigen van deze jongeren werden hun vakantiepark afgezet, omdat ze daar kennelijk hun gedrag voortzette. Hun vakantie was na 1 dag voorbij en hier waren ze niet echt blij mee.
Omdat de sfeer wat grimmig werd, werd onze hulp ingeroepen.

Verder was het onrustig met jongeren in Ouddorp zelf en hebben we samen met een hondengeleider getracht de orde te herstellen.

Ook was er een auto tegen de tekstkar in Middelharnis aangereden (foto). In zoverre we troffen een tekstkar op zijn kant aan en geen auto erbij. Dit heeft ons ook de nodige tijd gekost.

Verder hadden we diverse meldingen van opstootjes, verwarde personen en flink wat meldingen van geluidsoverlast van tuinfeestjes etc.", aldus politie.