Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder. Kijk bijvoorbeeld mee naar een uitzending met Ronald de Bonte, ex-bewoner van het "witte eiland". Lees hieronder.

Vervolg

· ’t Eiland Actueel – Drugscultuur Goeree-Overflakkee: 'Het Witte Eiland'. Deze bijnaam voor Goeree-Overflakkee kreeg vorige week een nieuwe bevestiging. Rioolonderzoek toonde aan dat op het eiland vier keer meer speed wordt gesnoven dan in Amsterdam. Eilandbewoner Ronald de Bonte weet als geen ander hoe dit komt. Hij gebruikte vanaf zijn dertiende. Nu is hij clean en wil hij anderen helpen: "Ik heb zoveel genomen in mijn leven, Nu probeer ik dat terug te geven."

· In de Regio – verlegging trein tracee Botlek gebeid: In dit nieuwe programma gaan we eens een kijkje nemen bij onze gemeentegrenzen en trekken we de regio in. In deze uitzending aandacht voor het verleggen van het spoorweg tracee dat de Maasvlakte ,de Europoort en Rotterdam verbind met Duitsland en de rest van Europa. Een van de belangrijkste spoorweg verbindingen van Nederland moet verlegt gaan worden.

· Streekcultuur – ’n Privejet in mijn Achtertuin – deel 1: In het jaar 2017 bracht toneelclub De Klokkedieven het blijspel “n Privejet in mijn Achtertuin” van Max Andrea. Een Russische bonbonkoning komt met zijn privejet in Goedereede om zijn "Dutchie" voor zich te winnen om als bruid naar Rusland te vertrekken. Echter haar vriend is het daar niet mee eens en een tante en een veiligheidsagent gooien roet in het eten. Deze week deel 1 van deze hilarische voorstelling.

· Streekhistorie – Langstraat – deel 1: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden uit Langstraat.

· Blik op Goeree-Overflakkee – deel 18: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Frans Almekinders en Leen v.d. Sluis – Jammen in de Bongerd: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andre Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Frans Almekinders en Leen v.d. Sluis over het project Jammen in de Bongerd. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de corona maatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo