Goeree-Overflakkee -"Om jongeren en hun (groot)ouders te waarschuwen voor hulpvraagfraude, is het Centrum voor Criminaliteitspreventie in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en scholieren.com een nieuwe campagne gestart om hulpvraagfraude te voorkomen. Jongeren wordt gevraagd hun (groot)ouders te waarschuwen voor deze vorm van fraude en onderstaande tips te delen met hun familie. Lees hieronder meer en bekijk de video.

Vervolg

Jongeren wordt gevraagd hun (groot)ouders te waarschuwen voor deze vorm van fraude en onderstaande tips te delen met hun familie:- "Ik wil niet dat jullie slachtoffer worden van oplichters die zich voordoen als mij." - "Krijg je een bericht dat ik dringend geld nodig heb, bel me altijd!" - "Krijg je me niet te pakken, maak dan geen geld over!" - "Niet gebeld = Geen geld!"

Kijk voor meer informatie op 'Lancering campagne hulpvraagfraude op Social Media en check zeker even de YouTube-video 'WhatsApp-oplichter valt door de mand: Jorn gaat de confrontatie aan' hieronder: