Sommelsdijk - Samen met een gids je dorp verkennen is leuk en leerzaam. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en ga je je omgeving met andere ogen bekijken. "Een dorpswandeling door Sommelsdijk is geschikt voor jong en oud. Voor toeristen en voor de "eilanders" zelf een uitgelezen moment om meer te weten te komen over dit mooie tweelingdorp." Het plaatselijke Streekmuseum heeft iets nieuws bedacht: "Corné Hollaar (enthousiast vrijwilliger) gaat dorpswandelingen verzorgen door het oude gedeelte van Sommelsdijk. Dus: beleef Sommerdiek!" Lees hieronder meer.

Rondwandeling Sommelsdijk

"Wat weet je na de rondwandeling? Je herkent het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met een Voorstraat en een Ring. Je hoort onverwachte verhalen op de Voorstraat van het dorp. Beeld je eens de oude haven van vroeger in als we die bezoeken! De oude schepen, de peeën op de kaai, enz! Je krijgt meer info over de diverse oude Rijksmonumenten die Sommelsdijk rijk is."

Geschiedenis

"Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de familie Van Aerssen van Sommelsdijck. Diverse zichtbare herinneringen zijn nog aanwezig, zoals de winterresidentie aan de Voorstraat. Kijk met eigen ogen in de grafkelder van de familie Van Aerssen, ooit de rijkste mannen van Nederland. Kortom tal van wetenswaardigheden die voor een ieder leuk zijn om te weten en die op verjaardagen naverteld kunnen worden.

Meedoen

Een rondwandeling kost slechts €5,00 per persoon. "U krijgt dan ook gratis koffie en een Flakkeese lekkernij!" De start van de dorpswandeling is bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. De duur van de dorpswandeling zal ongeveer 1,5 uur zijn.

De dorpswandelingen worden gegeven op vaste tijden. Dinsdag en zaterdag om 14:00 uur én op afspraak. Voor aanmelden mailt u naar info@streekmuseum.nl.

We houden de 1,5 meter aan

"Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is weer geopend, maar het geven van rondleidingen in het museum zelf, is qua 1,5 meter afstand een beetje lastig. We denken aan uw en onze veiligheid, vandaar dat u in de frisse buitenruimte van harte welkom bent!"