5 juli 2020, Melissant - Corry Hage laat u weer meegenieten van de Slikken van Flakkee. Ze ging er half juni kijken: "Zojuist even een rondje over de Slikken van Flakkee gedaan, maar wat een vervelend pad is het eerste stuk, je verstoort hier heel de natuur met dat kiezelpad, het had mijn inziens beter geasfalteerd kunnen worden...maar er stond een eind verderop wel een splinternieuw bankje waar ik lekker mijn boterhammetje opgepeuzeld heb en ondertussen turend naar alles wat bewoog!" Lees hieronder verder en bekijk de foto's.

Vervolg

"Doodmoe kan ik er soms van worden, ik wil alles zien en in de gaten houden, het liefst had ik nog twee ogen aan de zijkant van mijn hoofd zodat ik niets hoef te missen, maar zoals iedere keer als je erop uitgaat heb je altijd gemiste kansen, dat is nu eenmaal zo..."

"Als eerste zag ik de Hooglanders in gevecht met elkaar, er was waarschijnlijk weer een vrouw in het spel, toen verscheen er een alleraardigst vogeltje op een tak, volgens mij was hij net in bad geweest want hij was nog nat, ik dacht warempel eerst dat het de roodmus nog was, maar het bleek een kneu te zijn, ook een prachtig vogeltje. Zou de roodmus weer verder vertrokken zijn? Ik heb hem niet meer gezien."

"Een eind verderop was een plasje naast de weg, daar liepen twee Nijlganzen, weer een eindje verderop zat een zangvogeltje het hoogste lied te zingen, dat was dus de tjiftaf, ik zag een mooie ree, en toen ik terugreed een buizerd die hoog in de bomen zat. Het was weer heerlijk om er weer even met de auto naar toe te kunnen."