Goeree-Overflakkee - Op ons eiland waar we veel natuur hebben en er samen van kunnen genieten, moeten we ook met elkaar blijven opletten dat dat zo blijven kan. Sámen maken we Goeree-Overflakkee! Al eerder lazen we dat een sluiting van natuurgebied de Slikken van Flakkee nodig bleek en nu de oproep reekalfjes met rust te laten. Gemeente Goeree-Overflakkee is duidelijk: "Raak een reekalfje niet aan!". Politie:"Bent u getuige van een dier in nood, wellicht door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Belt u dan naar het meldpunt 144 Red een dier." Lees hieronder meer.

Vervolg

Gemeente: "Goeree-Overflakkee is een reerijk eiland. Er is hier een grote kans om reeën in het wild te zien. Het kan voorkomen dat u een reekalfje alleen ziet liggen. Misschien denkt u dat zo’n kalfje verlaten is en hulp nodig heeft. Maar meestal is dat niet het geval. De moeder is vaak gewoon in de buurt, ook al is zij niet zichtbaar. Daarom, hoe goed bedoeld ook, laat het kalfje met rust!
Reekalfjes mogen niet worden aangeraakt door mensen, want als het dier naar mensen ruikt, verstoot de moeder-ree het kalfje en zal het dier sterven.

Voor wie een kalf vindt: raak het dier niet aan en bel bij twijfel de dierenambulance of politie. Zij staan in contact met wildexperts, die precies weten wat ze moeten doen."