[update politie] Goeree-Overflakkee - Op zondagmiddag 28 juni 2020 vond er rond 17:20 uur een ernstig ongeval plaats op de veelbesproken en zogenoemde "dodenweg", de N59 Den Bommel- Oude-Tonge, hemelsbreed ter hoogte van de Tilsedijk en de Magdalenadijk (zie afbeelding). De N59 werd tijdelijk afgesloten vanaf de aansluiting Oude-Tonge/Middelharnis/N215/N498 richting het knooppunt Hellegatsplein bij Den Bommel. Er zou een persoon bekneld zitten en de traumahelikopter is 17:39 uur geland. Lees hieronder verder.

Vervolg

19:00 uur: De politie heeft nog niets officieel bevestigd, maar de bestuurster van de donkere Audi zou er "goed" vanaf zijn gekomen, volgens een getuige. "De man die de andere auto bestuurde is naar het ziekenhuis gebracht met nog onbekend letsel, de vrouw die daarnaast zat is er volgens de getuige ook "goed" vanaf gekomen. De auto's lijken elkaar op het eerste gezicht geschampt te hebben."

De weg is inmiddels open.

[Update politie 29 juni 2020, 08:00 uur hieronder]

Politie: "Een 75 dame uit Kamperland, reed in de richting van Zierikzee en kwam met haar auto op de verkeerde weghelft. Daar raakte zij een auto die haar tegemoet reed, met daarin twee personen, allebei 61 jaar en afkomstig uit Rotterdam. Naar de toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld.