Stellendam - Op 2e Pinksterdag, maandag 1 juni 2020, heropent A Seal Stellendam haar deuren -op aangepaste wijze- weer voor het publiek. De bezoekers worden direct getrakteerd op een nieuwe tentoonstelling over zeewierteelt. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Coöperatie Deltawind. Aanleiding hiervoor is het voornemen om op het Noordereiland, nabij de zeehondenopvang in Stellendam, een demofabriek te bouwen waar de verwerking van zeewier getest gaat worden. Lees hieronder verder.

Tentoonstelling zeewierteelt

Bezoekers leren onder andere hoe zeewierteelt werkt en over de mogelijke toepassingen van zeewier, nu en in de toekomst. ‘Onze bezoekers zijn vaak geïnteresseerd in onderwerpen rondom milieu, natuur en verduurzaming. Zeewierteelt is een ontzettend interessant onderwerp en de prachtige illustraties, die speciaal zijn gemaakt voor deze tentoonstelling, maken het zeer geschikt voor jong en oud’, zegt Marlies de Kraauw, manager bezoekerscentrum bij A Seal. De tentoonstelling wordt ook aangeboden in het Engels en Duits en bezoekers kunnen een speurtocht maken die geschikt is voor het hele gezin.

Corona

De zeehondenopvang sloot op 12 maart haar deuren voor het publiek vanwege het corona virus. A Seal heeft nu een aantal maatregelen doorgevoerd zodat zij de bezoekers op een veilige manier kunnen ontvangen, volgens de richtlijnen van het kabinet. Zo is het noodzakelijk om vooraf online een entreebewijs te kopen, waaraan een tijdslot verbonden is. Hiermee waarborgt de zeehondenopvang aan het Haringvliet dat er nooit te veel mensen binnen zijn, zodat de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Ook worden lange wachtrijen zo voorkomen. ‘Net als vele andere organisaties die financieel afhankelijk zijn van bezoekers, zijn dit voor ons lastige tijden. Maar wij zijn er klaar voor om de bezoekers een leuk, leerzaam en exclusief uitje te bieden’, aldus Marlies de Kraauw.

Online tickets

Online tickets kunnen per woensdag 27 mei 2020 worden aangekocht via www.aseal.nl

A Seal Stellendam

A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur. Er worden door A Seal regelmatig nieuwe exposities ontwikkeld met lokale partners. Zo waren eerder al de tentoonstellingen Plastic Soup i.s.m. Stichting Doe Mee, Verlos De Zee en Duurzame Visserij i.s.m. United Fish Auctions en Good Fish Foundation te zien.

Informatie

Actuele informatie kan gevonden worden op: www.aseal.nl en Facebook.