6 april 2020, Middelharnis - De gemeente Goeree-Overflakkee heeft vanwege het coronavirus en de maatregelen de werkzaamheden van de buitendienst moeten aanpassen. Lees hieronder verder.

Vervolg

Noodzakelijk

Het werk van de buitendienst concentreert zich momenteel zoveel als mogelijk op de zogenoemde ‘vitale processen’. Dat omvat alles wat noodzakelijk is voor een verantwoord gebruik van de openbare ruimte. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het herstellen van schades, het legen van afvalbakken, werkzaamheden aan het rioolstelsel, bestrijding van ongedierte en het voorkomen van gevaarlijke situaties. Het kan daardoor voorkomen dat de afhandeling van meldingen en klachten langer duurt.

Door de beperkte capaciteit van de buitendienst kunnen niet alle ‘normale’ werkzaamheden volledig uitgevoerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het onderhoud van de groenvoorzieningen, het verwijderen van onkruid en het ruimen van zwerfafval. Dat gebeurt nog wel, maar wel iets minder dan u van ons gewend bent.

Samen

Veiligheid, volksgezondheid en hygiëne, staan voorop. De gemeente rekent op uw begrip. Om de openbare ruimte schoon te houden kunt u ook zelf behulpzaam zijn. Laat geen afval achter in de openbare ruimte, gooi geen huisvuil in de gemeentelijke afvalbakken en hou (indien mogelijk) het trottoir voor uw woning onkruidvrij.

Meldingen, klachten en storingen

Voor meldingen, klachten en storingen verwijzen wij u naar ons contactformulier op goeree-overflakkee.nl.

Calamiteitennummer buitendienst

Bij calamiteiten die buiten kantoortijden plaatsvinden, en waarvoor de buitendienst ingeschakeld moet worden, kunt u bellen met de calamiteitentelefoon: (0187) 47 53 35.