[VERLENGING MAATREGELEN] 2 APRIL 2020, Goeree-Overflakkee - CuraMare neemt alle nodige maatregelen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te beperken. CuraMare volgt nog altijd nauwgezet de maatregelen van het RIVM en de GGD. Welke consequenties deze maatregelen hebben voor onze zorg, leest u hieronder.

Ouderenzorg

CuraMare sloot al eerder de deuren van de woonzorglocaties voor bezoek. Door het verlengen van de maatregelen verblijven bewoners van de woonzorglocaties, in ieder geval tot en met 28 april, in hun appartement of zit-/slaapkamer. Alle gezamenlijke activiteiten, zoals koffiedrinken, beweeggroepen en eten in het restaurant zijn voorlopig geannuleerd. Bewoners met verschijnselen van het coronavirus worden volgens strikte isolatiemaatregelen verzorgd.

Ondanks de strenge richtlijnen gaat de dagelijkse zorg op alle locaties onverminderd door. Indien er nieuwe cliënten opgenomen worden, wordt er extra zorgvuldig gekeken naar de gezondheid van de nieuw op te nemen bewoners.

Thuiszorg

Cliënten van CuraMare Thuiszorg moeten, net als iedereen in Nederland, sociale contacten beperken. De wijkverpleging en huishoudelijke hulp bieden de zorg zoveel mogelijk volgens de bekende routes. Soms betekent dat wel dat de zorg op een ander tijdstip gegeven wordt. Ook in de thuiszorg zijn wij in staat om cliënten in isolatie te verzorgen en verplegen.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zet, waar mogelijk, afspraken om in telefonische consulten, beeldbellen of stelt deze uit. Meer informatie over de maatregelen leest u hier.

Beleid CuraMare

CuraMare werkt op dit moment nog altijd vanuit een crisisstructuur. Dit houdt in, dat er dagelijks een crisisbeleidsteamoverleg, een operationeel teamoverleg en capaciteitsoverleg plaatsvindt. Het crisisbeleidsteam houdt updates vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten en vertaalt deze voor het operationeel team naar maatregelen en acties. In het capaciteitsoverleg wordt dagelijks de bezetting van medewerkers zo optimaal mogelijk ingepland. De medewerkers van CuraMare werken in vaste teams en afdelingen en worden verzocht thuis te blijven bij ziekteverschijnselen. Het belangrijkste is nu dat de zorg op onze locaties door kan blijven gaan. Daarom stellen we alles in het werk om onze medewerkers beschikbaar te houden.

CuraMare werkt daarin veel samen met regionale partners en ziekenhuizen.
Lees meer over de samenwerking met Spijkenisse Medisch Centrum en Maasstad Ziekenhuis.