Goeree-Overflakkee - Het oud papier - dat door verenigingen en vrijwilligers samen met Renewi wordt opgehaald - wordt komende zaterdag niet aan huis opgehaald. Dat geldt voor heel Goeree-Overflakkee. Dat heeft het afvalinzamelaar Renewi besloten. De maatregel wordt getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een woordvoerder van de gemeente doet een oproep aan de inwoners van Goeree-Overflakkee: "Op dit moment vindt er overleg plaats met alle betrokken partijen om te onderzoeken of er een alternatief kan worden geboden. We vragen u met nadruk om het oud papier niet aan te bieden bij de milieustraten in Middelharnis en Goedereede. Anders raken deze milieustraten overbelast." Lees hieronder verder.

Vervolg

De afvalinzameling in de gemeente Goeree-Overflakkee gaat wel gewoon door, zoals vermeld op de afvalkalender op de website van de gemeente en in de gemeenteapp. Dit betreft het restval en het gft.

De gemeente vraagt de inwoners om de gemeentelijke website en de social media kanalen goed in de gaten te houden. Volgende week zal er nadere berichtgeving plaatsvinden.

"Wij vragen uw begrip voor deze situatie."