4 maart 2020, Goeree-Overflakkee - De meest duurzame toeristische bestemming ter wereld ligt... in Nederland! Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Schouwen-Duiveland hebben vandaag de ITB Earth 2020 Award gewonnen! Deze Nederlandse kustgemeenten krijgen deze prijs als wereldwijde erkenning omdat zij als toeristische bestemming leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid, de strijd tegen klimaatverandering en aantasting van de natuur. Lees hieronder meer.

Vervolg

Elk jaar kiest een internationale jury uit 100 van 's werelds meest duurzame toeristische bestemmingen. Eerder kregen de kustgemeenten in de Zuidwestelijke Delta ook al internationale erkenning, als meest duurzame natuurbestemming (Best of Nature, 2019) en beste duurzame kustbestemming (Best of Seaside, 2018).

Wethouder Tea Both is erg trots op de internationale waardering: “Op Goeree-Overflakkee werken we samen met ondernemers, het onderwijs en inwoners aan een groen en innovatief eiland. Ook de samenwerking tussen de gemeenten van de Zuidwestelijke Delta vind ik hierbij erg belangrijk. We werken op een goede manier met elkaar samen, bijvoorbeeld bij de aanleg van fietsroutes en in de promotie van dit prachtige gebied. Met elkaar staan we sterk!”

Lees hier het volledige bericht.