Stellendam - "Als je dan zo stoer bent om deze brief over de post aan mij te sturen wees dan ook zo stoer om je naam eronder te zetten!" Jolanda van Dijk is één van de vele kattenbezitters op ons eiland, in dit geval uit Stellendam. Zij ontving per post een dreigbrief van een zogeheten kattenhater bij haar in de buurt, die dreigt haar katten te vergiftigen. Jolanda heeft inmiddels een afspraak staan bij politie om deze week aangifte tegen de briefschrijver te doen. Lees hieronder de gehele brief.

Vervolg

Brief kattenhater:
"Geachte eigenaar(s) van katten die dagelijks in mijn tuin komen schijten, willen jullie als eigenaar van katten dit stoppen door ze in huis te houden. Ik heb drie weken lang gecontroleerd waar ze vandaan komen en dat is bij jullie vandaan het is een rode kat en één met rode en witte vacht bij jullie de oprit op zien gaan. Dus ontegenzeggelijk zijn ze van jullie. ik wil dat dit stopt en op korte termijn. ik ga vanaf week 9 katte voer in mijn tuin zetten gemengd met sneldodend vergif. Dus bij deze u bent gewaarschuwd.
Bij deze: ik ben het letterlijk stront en strond zat om in de kattestront te graaien met mijn handen wat tot overlast lijd houd dat bij jezelf en in je eigen huis.???
Neem dit serieus wat het word echt ten uitvoer gebracht."

Reactie FB Jolanda bij bovenstaande brief:

"...dus kattenbezitters in Stellendam, jullie zijn hierbij gewaarschuwd: er loopt een kattenhater rond die de katten gaat vergiftigen. En wellicht ziet de kattenhater ook mijn reactie en dan is het volgende voor jou bedoeld: ik heb een deurbel die het gewoon doet en bedankt voor het in de gaten houden van mijn huis, eventuele inbrekers zijn er daardoor niet geweest. O ja en nog iets: ik ga hiervan aangifte doen! Mocht iemand het handschrift herkennen hoor ik het graag, of misschien zijn er meerdere mensen die ook zo'n leuk briefje hebben ontvangen?"