Oude-Tonge - Op vrijdagmiddag 21 februari 2020 werden rond 13:00 uur de hulpdiensten opgeroepen om te rijden naar een ongeval op de N59 tussen Den Bommel en Oude-Tonge, nabij het viaduct op de Magdalenaweg. Na de oproep 'ongeval wegvervoer met letsel', waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Hier gekomen lag een vrachtwagen op z'n kant. Lees hieronder de updates en video bij dit artikel.

Vervolg

Er is een diep spoor te zien in de berm, volgens getuigen was het een windvlaag waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor en daarna met zijn vrachtwagencombinatie op z'n kant, naast de weg belandde. De chauffeur werd gelijk nagekeken door het ambulancepersoneel. Het verkeer liep al snel vertraging op, er vormde zich een file op de N59. Eén rijstrook werd gelijk afgesloten.

Update De weg zal tot eind van de dag afgesloten zijn. De vrachtwagen wordt leeggehaald voordat hij overeind gezet kan worden. Tevens is er dieselolie in de berm gelekt die opgeruimd moet worden.

Update 13:40 uur De #N59 Burgh-Haamstede - knp. Hellegatsplein is in beide richtingen DICHT bij Oude-Tonge. Daar is een vrachtwagen gekanteld. De omleidingsroutes zijn U25 en U26 (N498).

Update 16:45 uur Rijkswaterstaat Verkeer: De afhandeling van het ongeval met de gekantelde bierwagen op de #N59 gaat tot in de avond duren. De weg blijft voorlopig nog dicht. Omrijden via #N498

Update 19:45 uur De vrachtwagen staat weer rechtop.

Update 00:15 uur De weg is weer open.