Ouddorp - In 1982 werd de kerktoren van Ouddorp gerestaureerd. Bij deze gelegenheid kreeg Historische vereniging De Motte de kans om een deel van de fundamenten van de toren te onderzoeken. Uit de proefsleuf kwamen o.a. delen van een kinderschedeltje. "De vondsten werden opgeslagen en in 2015 kwam het schedeltje samen met de andere vondsten weer tevoorschijn. Nu was er wel tijd en gelegenheid om alle vondsten verder te onderzoeken." Lees hieronder meer over de unieke lezing die gehouden wordt op donderdag 5 maart.

Vervolg

"Uiteindelijk ontstond het idee om de leefwereld van dit kind uit de Middeleeuwen te reconstrueren. Samen met het museum Raad- en Polderhuis en de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft De Motte dit met subsidie van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd."

In het museum Raad- en Polderhuis en in de Toren van Ouddorp is een tentoonstelling ingericht over dit kind, wat de naam Marieke heeft gekregen, en het Ouddorp waar zij in de Middeleeuwen in leefde. Tijdens de lezing 'Marieke van Ouddorp' vertellen Alexandre van den Berg en Annet van Leersum-Jentink u graag meer hierover.

Tijdstip: inloop vanaf 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.
Locatie: Museum Raad- en Polderhuis, Raadhuisstraat 4 Ouddorp.