Middelharnis - De Wilhelminabrug, de verbinding tussen de Vissersdijk en de Westhavendijk bij Pizzeria Le Pinocchio, is inmiddels al weer even buiten gebruik gesteld. "Naast de oude brug ligt nu een mobiel exemplaar, waar wandelaars en fietsers gebruik van kunnen maken." Lees hieronder het hele bericht van gemeente Goeree-Overflakkee.

Vervolg

Bij het opruimen van een bouwplaats in de directe omgeving werden kortgeleden ook de beschermende platen op de Wilhelminabrug verwijderd. Een bruginspectie wees toen uit dat de kwaliteit van de brug zeer twijfelachtig is. Veilig gebruik kan onvoldoende worden gegarandeerd. De gemeente heeft er daarom voor gekozen de Wilhelminabrug geheel af te sluiten.

Tijdelijke brug

Om de verbinding over het water wel in stand te houden is kort voor de feestdagen een mobiele brug gelegd. De aansluitingen van de straat naar deze brug worden binnenkort van bestrating voorzien. Nu is dat nog puinverharding.

Hoe lang gaat dit duren?

De komende tijd wordt de Wilhelminabrug onderzocht. Op basis van de resultaten wordt de verdere aanpak bepaald. Hoe lang dit gaat duren is nog onduidelijk, maar het gaat zeker om een aantal maanden. Bij vragen hierover, kunt u contact opnemen met de heer J.M.M. (Sjak) Franken, projectleider van de gemeente Goeree-Overflakkee, bereikbaar via telefoonnummer (0187) 47 59 12.