Den Bommel - "In het kader van duurzaamheid organiseer ik samen met mijn zusjes een kledingruil", aldus Mirjam Looij uit Den Bommel. "Zo'n kledingruil wordt regelmatig in de stad georganiseerd maar naar mijn weten nog niet eerder op ons eiland. Het leek me leuk om hier verandering in te brengen." Wil jij graag een paar nieuwe kledingstukken in je kast? Maandagavond 10 februari wordt er een kledingruilavond georganiseerd op CJS ’t Kompas in Den Bommel. Lees hieronder verder.

Vervolg

De regels zijn simpel; Neem 5 tot 7 (dames) kledingstukken mee die goed, schoon en volledig intact zijn. Kies items uit waarvan jij denkt dat je hier een ander blij mee kan maken, ondanks dat je het zelf niet (meer) draagt. Je mag ook schoenen/sieraden/hoofddeksels of tassen meenemen. Elk meegebracht kledingstuk (het liefst met een kledinghanger) mag je tegen een ander kledingstuk ruilen. Kleding die overblijft doneren wij aan kringloopwinkels in de buurt.

De inloop is van 19.00 tot 19.30 uur. Vanaf 19.30 uur gaat het ruilen beginnen tot een uur of 21.00.

Er staan koffie, thee en zoete hapjes klaar. "We vragen om een bijdrage van 1 euro per persoon. We organiseren deze kledingruil niet alleen omdat het leuk is om iets moois door te geven maar ook omdat we hiermee recht doen aan mensen en het milieu. De mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie. Ze is verantwoordelijk voor 10% van alle CO2 uitstoot. Veel arbeiders werken onder slechte omstandigheden en verdienen zeer weinig. Er is weinig leukers wat je kan doen voor een duurzamere kledingkast dan tweedehands shoppen zonder portemonnee. Dus van harte welkom!"

Voor vragen of meer informatie kunt u een bericht sturen via Facebook of Instagram naar @mirjamlooij.

*Mede mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel 'Gebruikt als nieuw' uit Den Bommel. "Zij lenen ons allemaal kledingrekken en daar zijn we uiteraard heel blij mee!"