20 januari 2020, regio - Een agent van politie, team Haringvliet doet zijn indrukwekkend verhaal en schrijft erboven: "Waarom...waarom doen mensen dingen die ze doen?” Lees hieronder verder.

Vervolg

"Waarom, het is een vraag waarop we waarschijnlijk nooit antwoord zullen krijgen. Het is een vraag welke een kras in mijn ziel heeft achtergelaten.

Ik heb avonddienst en zit samen met mijn maat te eten. We hebben ons zelf beloond met een Turkse pizza. Dan worden we geroepen door de meldkamer en krijgen wij DE melding.

Kunt u rijden naar een reanimatie, klinkt de vraag van de meldkamer.
Nu loop ik al een tijdje mee dus raak ik hier niet zo snel van onder de indruk, al klinkt dat misschien gek voor u als lezer, maar in mijn loopbaan heb ik nogal wat meldingen van reanimaties gehad. Al rijdend prop ik het laatste stukje pizza naar binnen, want de ervaring leert dat het zo maar even kan duren voordat je weer wat kan eten. Tijdens het aanrijden krijgen we wat informatie van de meldkamer. Uit die info kunnen we opmaken dat het mogelijk gaat om iemand die zelf voor een einde van het leven heeft gekozen, dat vanaf vandaag het boek dicht gaat.

Verder krijgen wij geen info vanuit de meldkamer en dus vul ik uit ervaring in. ”Het zal vast om een volwassen man zijn”

Als wij de straat in komen rijden zie ik dat er een man over het slachtoffer heen hangt. Als ik nog een keer goed naar het slachtoffer kijk zie ik dat het helemaal geen volwassen man is. Ik zie het lichaam liggen van een groot kind.
Even loop ik vast ,maar na een split second gaat mijn lichaam in de hoogste versnelling. Iemand zijn leven redden dat is wat er op dat moment toe doet. Hoe hard we met ze alle hebben gevochten, het heeft niet zo mogen zijn..

Later bleek dat de volwassen man de vader van het slachtoffer te zijn, die met alles wat hij in zich had het leven van zijn zoon probeerde te redden.

Kerel ik ken je niet en ik zal je nooit leren kennen, maar ik heb begrepen dat je er mocht wezen. Ik hoop dat je ergens je rust hebt mogen vinden. We zeggen nooit vaarwel maar tot ooit.

Voor alle mensen die door een donker gedeelte van hun leven gaan. Er is zoveel om voor te leven. Geniet van de simpele dingen die het leven ons biedt.

Opkomende zon, een eerste regenbui na warme dagen, een lach van een kind er is zoveel!

Alsjeblieft zoek hulp bij je naasten, want hoe het ook voelt je bent nooit alleen.............

Het leven is te kort om alleen maar aan de donkere zijde van het leven te leven....

Voor de familie en vrienden ik hoop dat jullie het ooit een plaatsje kunnen geven en ik gun jullie uit de grond van mijn hart alle geluk en liefde. Het gaat jullie goed... En voor de vader, u heeft er niets aan, maar u bent voor mij een held.............."