Landelijk - Woensdagmiddag 15 januari 2020 was Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen van Scouting Nederland. De leeftijdsgroep van kinderen van 7-11 jaar startte officieel in 1920 in Nederland. Het bezoek van Koningin Máxima luidt een jaar vol feestelijke activiteiten in. Bijna alle duizend Scoutinggroepen in Nederland hebben een welpengroep. Met 27.000 kinderen tussen de 7-11 jaar is dit de grootste leeftijdscategorie binnen Scouting. Al vanaf 6 jaar ben je welkom bij Scouting Goedereede, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Lees hieronder verder.

Kick-off honderdjarig bestaan welpen

Tijdens het bezoek ging Koningin Máxima in gesprek met vrijwilligers van het projectteam van 100 jaar welpen. Zij hebben haar geïnformeerd over de feestelijkheden die in 2020 in dit kader gepland staan. Ook stonden ze tijdens het gesprek stil bij de grote rol die vrijwilligers spelen bij de organisatie van de verschillende Scoutingevenementen. Zo dragen zij bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdleden.
Daarna was het tijd om een schort om te doen: Koningin Máxima hielp de veertig aanwezige welpen met het bakken en versieren van cupcakes. Aan het einde van het bezoek kreeg ze van de kinderen als cadeau de zelfgemaakte cupcakes mee naar huis. Niet alleen de koningin wordt op lekkernij getrakteerd, zo bieden alle welpen in heel Nederland deze maand in het kader van 'Tijd voor taart' een taart aan aan de burgemeester in hun gemeente om het jubileum te vieren.

100 jaar welpen

Bijna alle duizend Scoutinggroepen in Nederland hebben een welpengroep. Met 27.000 kinderen tussen de 7-11 jaar is dit de grootste leeftijdscategorie binnen Scouting. Het honderdjarig bestaan van de welpen in Nederland wordt groots gevierd met activiteiten in het hele land, zoals bijvoorbeeld het Junglefestival: een geweldige verjaardagsfeestdag vol uitdagende activiteiten voor de welpen in acht (pret)parken in Nederland.

Lees HIER meer over Scouting Goedereede.