Goeree-Overflakkee - Oud en Nieuw verliep op Goeree-Overflakkee redelijk rustig. Volgens de veiligheidsregio kende de jaarwisseling in de regio Rijnmond "geen grote incidenten". Aan de vooravond van Oudejaarsdag 2019 vond echter op ons eiland wel een heftige aanhouding plaats. Agenten moest in bijzijn van een 7-jarige zoontje de vader in dronken toestand afvoeren. Het zoontje was eerder alleen achtergelaten door de vader en moest worden opgehaald door de moeder. (lees hier). Na dit akelige voorval, wat op de hulpdiensten indruk maakte, werd verder opgetreden in diverse dorpen op het eiland. Op het Rubensplein in Middelharnis werd illegaal gestookt, maar op meerdere plaatsen op werden vreugdevuren gehouden. Lees hieronder verder.

Vervolg

Er werden verschillende keren autobanden in brand gestoken op het Rubensplein in Middelharnis, waarvoor eenmaal de brandweer moest komen om te blussen.

Verder waren er nog wel wat kleine brandjes (autobanden in brand, soms wat hout in brand etc) vooral in Middelharnis. Op het Beneden Zandpad in Middelharnis is een vuilnisbak opgeblazen waardoor bij het Diekhuus 4 ruiten eruit zijn gesprongen.

In Oude-Tonge werd er aan de Eisenhowerlaan de hele avond veel gestookt en werd er op de kruising met de Stationsweg diverse auto- en tractorbanden in brand gestoken (zie laatste drie foto's). Er werden in Oude-Tonge verschillende prullenbakken en verkeersborden opgeblazen.

Er werden ook verschillende verkeersborden en prullenbakken opgeblazen in Middelharnis/Sommelsdijk, evenals in Ooltgensplaat.

In Achthuizen moest de brandweer aanrukken voor een brand. Aan de Pastoor van Luenenstraat werd een caravan in brand gestoken.

In Ouddorp stond een stuk dak van gebouw de Dorpstienden in brand. Er moest een hoogwerker van de brandweer komen om deze brand goed te kunnen blussen.

Ook werden bij de Albert Heijn (Dorpsweg Sommelsdijk) autobanden in brand gestoken.

In Oude-Tonge werd bij een vreugdevuur bij de Rabobank twee kunstofpalen van de gemeente in brand gestoken.

In Sommelsdijk werd een brievenbus van post NL aan de Prinsessenlaan opgeblazen,