Middelharnis - De schaatsbaan op het Diekhuusplein werd zaterdag 28 december 2019 voortijdig gesloten, in verband met diefstal van de muziekboxen bij de schaatsbaan. De ondernemers van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Middelharnis centrum en vele kinderen met hen, waren erg teleurgesteld. Na een getuigenoproep meldde de dader zich onverwacht in een excuusbrief en bracht de boxer terug. Lees hieronder meer.

De gratis schaatsbaan werd vol goede moed geregeld. Het was echter niet de eerste keer dat er overlast was, maar bovengenoemde diefstal was de druppel voor het bestuur. Eerder al werd er in de nachtelijke uren ongeoorloofd gebruik gemaakt van de spullen aldaar. De ondernemers hebben naast hun drukke winkel deze schaatsbaan geregeld en zetten hun dure energie in voor de bezoekers. Des te zuurder was het om te zien dat dit nu gebeurde.

Na aangifte bij de politie (die een onderzoek startte naar de dader(s) van dit misdrijf (stelen is een misdrijf), werd echter een brief van de dader gevonden. Zondagmorgen werden de speakers teruggevonden bij de schaatsbaan, mét brief. De dader schrijft spijt te hebben van wat er gebeurd is. "Sorry, met m'n dronken koop deze boxen meegenomen. Had er toen ik nuchter was gelijk spijt van. Nogmaals sorry. "

Schaatsbaan toch niet open

De baan zal ondanks dit goede bericht helaas niet meer open gaan. "Er is reeds gestart met de opruimwerkzaamheden."

De ondernemers van BIZ hebben inmiddels ook een gesprek gehad met de jongens welke de kerstbomen hebben weggehaald. "Zij gaan een leuke donatie doen voor de ijsbaan".