Ouddorp - Zaterdag 14 december 2019 is de derde uitzending van RadioRakkers, het nieuwe programma van lokale zender RTV Slogo in samenwerking met Stichting Openbaar Primair Onderwijs (SOPOGO). "Dit keer is het groep 7 en 8 van obs De Regenboog in Ooltgensplaat die het programma heeft samengesteld. Lees hieronder verder.

Vervolg

"Tijdens een eerder gegeven gastles is de kinderen vertelt wat radio is en wat je moet doen om een goede radio-uitzending te maken. Toen zijn er ook afspraken gemaakt met betrekking tot de onderwerpen die aan de orde kunnen komen en zijn er tips gegeven aan de leerlingen hoe ze de benodigde informatie kunnen verzamelen. Daarna hebben de kinderen 2 weken de tijd gekregen om een draaiboek te maken voor hun uitzending.

Maandag 9 november zijn een achttal leerlingen daadwerkelijk de studio ingegaan om de opname te maken, waarin zij zelf het nieuws en de muziek presenteren. De leerlingen zijn enorm enthousiast en weten een leuke mix te maken van informatie en eigentijdse muziek. Het geeft de kinderen een unieke ervaring, maar sluit tevens goed aan bij het onderwijs vandaag de dag. Het project dat SOPOGO met RTV Slogo heeft opgestart leert de kinderen vaardigheden die ze ook tijdens de taallessen op school leren, echter nu is de praktijk de leerschool’, aldus Mirian Zimmerman, cultuur-coördinator van SOPOGO.

Deze derde uitzending van RadioRakkers wordt gemaakt door groep 7 en 8 van OBS De Regenboog en wordt op zaterdag 14 november van 09:00 -10:00 uur uitgezonden."

RTV SLOGO Radio

RTV SLOGO Radio is 24 uur per dag te beluisteren via etherfrequentie FM 105.6 (west) & 105.9 (oost), digitaal Ziggo kanaal 915 / KPN 1071. De uitzendingen zijn ook te volgen via de livestream op de website www.rtvslogo.nl en met 'Radioprogramma gemist'.