Middelharnis - Joris’ Kerstboom staat van dinsdag 10 t/m 24 december 2019 in Bibliotheek Middelharnis. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Middelharnis kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen. Lees hieronder meer.

Vervolg

Bibliotheek ZHD en Stichting ZIJN

De bibliotheek Zuid Hollandse Delta en Stichting ZIJN doen dit jaar samen mee aan Joris’ Kerstboom. Vanaf 10 december kunnen bibliotheekbezoekers een Kerstbal, met daarop een mooie gedachte, in de boom hangen. Zo kun je een 'reddende engel' bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst.

Luisterend oor

In Bibliotheek Middelharnis is op woensdag 11, vrijdag 13, dinsdag 17 en donderdag 19 december van 14:00 uur tot 16:00 uur een medewerker van Stichting ZIJN aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden.

Voor iedereen die zijn of haar Kerstgedachte wil delen ligt er een kleine Kerst-attentie klaar. Uiteraard ben je van harte welkom om jouw kerstwens op een ander moment tijdens openingstijden van de bibliotheek in de kerstboom te hangen. Lukt het je niet om naar de bibliotheek te komen, dan kun je een mail sturen met daarin je jouw kerstgedachte, wens of verhaal naar dit mailadres. "Dan zorgen wij dat ook jouw verhaal een plek in Joris Kerstboom krijgt."

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat.

"Graag ontmoeten we jou in de bibliotheek van Middelharnis."