De bomenrij aan de dijk langs het Volkerak bij Ooltgensplaat staat nog steeds op de nominatie om te worden gekapt door het waterschap Hollandse Delta. 'Water Natuurlijk' is voor duurzame instandhouding van deze bomen. "De verantwoordelijke bestuurder, Heemraad Van Nes, wil of kan dit echter niet toezeggen. In het verleden hebben wij, als 3MO (Mega Molens Mega Overlast), bij een gemeenteraadsvergadering en bij het Heemraadschap ingesproken en gepleit voor het instandhouding van deze unieke dubbele bomenrij...." Lees hieronder verder en teken de petitie.

3MO: "We hebben ingesproken zonder veel resultaat. 'Ze' zouden zich erover buigen, maar vervolgens blijven de voorgenomen plannen tot kap gewoon bestaan. Het landschappelijk aanzien en de daar levende fauna (vleermuizen en vogels) staan ons inziens op het spel. De bomen zijn gezond en kunnen nog heel lang mee. Het windpark Oostflakkee zal in de toekomst de skyline gaan bepalen en wie wil dát?!

Nu heeft 'Water Natuurlijk Hollandse Delta' het initiatief genomen voor een petitie door middel van een handtekeningenactie. Zet u ook uw handtekening tégen deze plannen?!"

Petitie door Water Natuurlijk Hollandse Delta: TEKEN HIER op www.1139bomen.petities.nl/