November 2019, Regio - "Je hoort de knallen en het lijkt ieder jaar vroeger te beginnen...." Op twee basisscholen in Ooltgensplaat heeft de wijkagent van team Politie Goeree-Overflakkee samen met een gastspreker voorlichting gegeven over de gevaren van vuurwerk. Politie: "Aan vuurwerk zijn strikte regels verbonden. Niet voor niks, want illegaal vuurwerk is meestal veel zwaarder dan toegestaan en kan zelfs spontaan ontbranden. Gevaarlijk dus voor jou en je omgeving! Ken je iemand die handelt in zwaar vuurwerk? Of die illegaal vuurwerk heeft opgeslagen? Meld dit en zorg voor een veilige (woon)omgeving!" Bel 0900-8844 of meld anoniem 0800-7000." Lees hieronder meer.

Levensgevaarlijk
Onder illegaal vuurwerk valt vuurwerk als strijkers, lawinepijlen, mortierbommen, grote flowerbeds en bepaalde Chinese rollen. Al dit vuurwerk is verboden, omdat het levensgevaarlijk is. Dit vuurwerk voldoet op geen enkele manier aan de strenge veiligheidseisen waaraan legaal vuurwerk moet voldoen. De knal kan dan misschien ‘lekker hard’ zijn, maar weet dat dit vuurwerk gevaarlijk en onbetrouwbaar is.
Als je dit vuurwerk in bezit hebt of afsteekt, kun je bovendien een flinke boete of taakstraf krijgen. De kracht van het vuurwerk is de laatste jaren flink toegenomen. Je hebt potentieel een moordwapen in handen. Wees je bewust van de gevaren en houd je aan de regels. Die zijn er namelijk niet voor niks.

Help ons O&N veiliger te maken; kijk ook eens onder deze link.

Meer informatie over vuurwerk: vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk.