Nieuwe-Tonge - Op maandagmiddag 21 oktober 2019 leek het, aan het einde van de middag, in de Hertog Jan van Beierenlaan in Nieuwe-Tonge alsof de buurtbewoners in een slechte film waren beland. Een moeder stond met haar 5-jarig dochtertje op de stoep bij haar geparkeerde auto, toen een 70- jarige man, die hen kent in de relationele sfeer, vol op hen afreed. Hij raakte met de voorkant van zijn auto de voorkant van de geparkeerde auto waar moeder en kind bijstonden, waardoor deze verschoof en de moeder en het kind raakte. Lees hieronder verder.

De moeder en het kind raakten gewond, evenals de veroorzaker van dit ongeval. Hulpdiensten waren snel en in grote getale aanwezig, ook een traumahelikopter werd besteld voor het kind. Deze is nog geland, maar kon gelijk weer opstijgen, omdat de verwondingen bleken me te vallen. Alle slachtoffers zijn nagekeken door het ambulancepersoneel dat ter plaatse was.

De betrokkenen zijn geen familie van elkaar, maar komen allemaal wel uit hetzelfde dorp Nieuwe-Tonge. Zij schijnen volgens de woordvoerster van de politie een conflict met elkaar te hebben.

De 70- jarige veroorzaker uit Nieuwe-Tonge is aangehouden en poging doodslag ten laste gelegd. Ook is een bloedtest afgenomen om te kijken of hij nuchter was.

De verkeersongevallen dienst heeft tot 's avonds 20:15 uur onderzoek gedaan, om de precieze oorzaak (en eventuele opzet) van de aanrijding vast te kunnen stellen.