Goeree-Overflakkee - De wintertijd gaat altijd in op de laatste zondag van oktober. De ingang van de wintertijd 2020 is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober aanstaande. Dan worden de klokken weer een uur achteruit gezet en maakt de zomertijd plaats voor de wintertijd. Dit betekent dat uw nachtrust met één uur wordt verlengd. De ‘wintertijd’ is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden. Hierdoor is het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker. Lees hieronder meer.

Tips

* Verzet de klok al op zaterdagmiddag 3 uur. Rond deze tijd heeft je lichaam het vaak niet door dat er een uur tijdsverschil wordt aangebracht. Zeker voor kinderen die nog geen klok kunnen kijken een uitkomst.

* Ezelbruggetje: "Als het weer achteruit gaat, gaat de klok achteruit."

* Vermijd de dag of avond voorafgaand aan het verzetten van de klok het nuttigen van cafeïne en drink voldoende water.

* Zondagmorgen kunnen we ons nog lekker even omdraaien in bed. Maar het is wel slim om ’s avonds toch een uurtje eerder naar bed te gaan. Anders kan het op maandagmorgen erg lastig worden om uit bed te komen.

* Heb je echt veel langer en meer last van het tijdsverschil, probeer dan een paar dagen voordat het zover is, de klok beetje bij beetje te verzetten. Probeer zo langzaam te wennen en alvast een deel van het tijdsverschil te compenseren in voorafgaande dagen (en eventueel in de dagen erna).

* Vermijd in de dagen ervoor stressfactoren. Rust de dagen ervoor goed uit en probeer je meer te ontspannen. Kortom: Geef je lichaam de tijd om te wennen én zich te herstellen.