Zuid-Holland - Op zaterdag 2 november 2019 gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. Dit jaar met het thema biodiversiteit. Op ruim 60 Zuid-Hollandse locaties zetten deelnemers zich in voor de leefomgeving van wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In Zuid-Holland openen vrijwilligers met de gedeputeerde Natuur Berend Potjer, de Natuurwerkdag op Werelderfgoed Kinderdijk. Ben jij erbij? Lees hieronder meer.

Samen voor biodiversiteit
Biodiversiteit, het aantal planten en dieren in een gebied, is belangrijk. Vanwege de soorten zelf, maar ook omdat natuur met veel planten en dieren zorgt voor zuurstof, schoon water en een gezonde bodem. Tijdens de Natuurwerkdag kan je daarom samen met anderen een bijdrage leveren om de natuur in jouw omgeving te helpen.

Op de locatie Kinderdijk gaan we aan de slag met het snoeien van struiken en aanplanten van fruitbomen. Met de takken wordt een beschuttende haag voor vlinders, bijen en andere insecten gemaakt. Ook kinderen kunnen daar goed bij helpen.

Zorg voor natuur in handen van vrijwilligers
Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap en dieren.

Meedoen aan de Natuurwerkdag in Zuid-Holland
Ook iets doen voor een groene leefomgeving? Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt op natuurwerkdag.nl en meld je aan.