Sommelsdijk - Heel de dag hard werken en geen tijd Streekmuseum Goeree-Overflakkee te bezoeken? Kom woensdag 23 oktober 2019 ’s avonds naar de avondopenstelling van hét museum van en over het eiland Goeree-Overflakkee. "Bezoek de museumwinkel en bekijk de expositie van werken van Rien Poortvliet en de expositie van de 70 meest bijzondere voorwerpen..." Lees hieronder meer.

Streekmuseum

Bezoek de museumwinkel met leuke items en bekijk tijdens deze speciale avondopstelling de expositie van werken van Rien Poortvliet en de expositie van de 70 meest bijzondere voorwerpen van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Deze 70 voorwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd door de gemeentearchivaris Jan Both en uitgelicht met een korte beschrijving. Zij tonen de rijke en gevarieerde collectie van het museum. Van een mussenklem tot meekrapvoorwerpen. Van een brandmerk voor mensen tot aan de wandelstok van de laatste rabbi van Goeree-Overflakkee die net voor zijn deportatie zijn stok aan een mede eilandbewoner gaf met de woorden: “Die heb ik straks niet meer nodig”…
Alle voorwerpen bij elkaar vertellen het verhaal van het eiland.

Openingstijden

Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk opent woensdag 23 oktober de deuren van 19:00 uur tot 21:30 uur. Geen tijd? Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum dagelijks geopend van 14:00-17:00 uur. Vanaf 1 november is het museum beperkt open. We zoeken nog naar vrijwilligers die zaterdags het museum willen bemensen.