Regio - Van 23 oktober t/m 27 oktober 2019 zal de One80 L-Style World Masters gespeeld worden in het Engelse Grays, een stadje aan de oostzijde van Londen. Dit wordt de 46e editie van het oudste en meest prestigieuze darttoernooi van de wereld, die eerder o.a. gewonnen werd door dartslegendes als Phil Taylor, John Lowe, Eric Bristow, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Lees hieronder meer.

Vervolg

Uit alle landen van de wereld zullen er spelers deelnemen aan dit toernooi, maar ook aan het kwalificatietoernooi voor de BDO World Darts Championship die op maandag 28 oktober 2019 gespeeld zal worden op dezelfde locatie. Onder deze deelnemers zijn er ook twee Flakkeese darters die zich gekwalificeerd hebben.

Rene Molendijk uit Ooltgensplaat kwalificeerde zich voor beide toernooien, door een internationaal toernooi te winnen voor spelers onder de 25 jaar in het Belgische Geraardsbergen. Molendijk is de laatste twee jaar druk aan de weg aan het timmeren binnen de dartwereld en zeker niet onverdienstelijk. De speler neemt deel aan internationale en nationale toernooien en speelt daarnaast nog altijd competitie bij de Rijnmond Darts en de Flakkeese Dart Federatie. Het is de eerste keer dat Molendijk zich heeft gekwalificeerd voor dit tv-toernooi van de British Darts Organisation en zal dus zeker de nodige ervaring op doen in Engeland.

Martin Jongejan is de tweede Flakkeese darter die zich gekwalificeerd heeft voor beide toernooien. De in Den Bommel woonachtige Jongejan liep een geheel seizoen de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking af en doordat hij tweede werd op deze ranglijst mocht hij deelnemen aan het eindtoernooi van het dartsmedium Darts4u. Dit eindtoernooi in het Achterhoekse Hummelo werd gewonnen door de meervoudig Flakkees Kampioen en hierdoor kwalificeerde hij zich voor de tweede maal voor de One80 L-Style World Masters en de BDO World Darts Championship Qualifier in Grays. Toch heeft Jongejan een keuze moeten maken, dit aangezien hij privéverplichtingen heeft tijdens deze week. Daarom zal hij niet deelnemen aan de World Masters, maar wel aan het kwalificatietoernooi voor het BDO Wereldkampioenschap, waar Raymond van Barneveld viermaal wereldkampioen werd.

De Flakkeese Dart Federatie zal via de facebookpagina updates geven tijdens deze week, dit zodat alle dartliefhebbers de Flakkeese darters kunnen volgen. Ook interesse in darten en zou je zelf ook weleens een pijltje op Goeree-Overflakkee willen gooien? Neem dan een kijkje op www.flakkeedarts.nl of bekijk de facebookpagina van de Flakkeese Dart Federatie.