Sommelsdijk - De kerst is weer in aantocht. “Het versturen en ontvangen van kerstkaarten vinden we, ondanks de digitale wereld waar we in leven, nog steeds erg leuk. En hoe leuk is het dan om dan een wenskaart met een Flakkeese wens te versturen (naar een familielid die geen mailadres heeft)?" Vanaf 12 oktober zijn Flakkeese kerstkaarten te koop in de museumwinkel van het Streekmuseum van Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk.

Flakkeese wenskaarten
Er waren al diverse Flakkeese wenskaarten in het assortiment van het museum en daar komen vanaf 12 oktober kerstkaarten bij met teksten als “Fijne Korsemisse in ’n gelokkig nieuwjaer”. Alle wenskaarten (inclusief enveloppe) kosten €1,95.

Flakkeese (kerst)hangers
Gelijktijdig met de lancering van de kerstkaarten komt het museum met Flakkeese Kersthangers. Kerstballen in de vorm van een kerstboom, maar dan in plaats van glas gemaakt van leisteen met teksten als: “Lae mun nie valle… Ik ken borste!” en “’t is weer meraekels”.
Deze Flakkeese kersthangers gebruik je ter verfraaiing van de kerstboom of gewoon leuk om op te hangen in de herfst aan de sleutel van de kast.

Tassen
Vorige maand lanceerde het bestuur van het Streekmuseum bedrukte tassen met opschriften als “Hoe momme noe?” en “Leutertuugje” en eerder dit jaar Flakkeese nummerbordstickers, zoals “Joe bint te korte bie” en “dit is un leutertuugie mit un garrel”.

“Dialect is immaterieel erfgoed wat langzamerhand verdwijnt. Op deze manier blijft het Goerees en het Flakkees zichtbaar voor een groot publiek en dat proberen we op een leuke manier”, aldus een bestuurslid van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

De kerstkaarten en kersthangers zijn, evenals de wenskaarten, vlaggen, nummerbordstickers, handdoeken, sleutelhangers en onderzettertjes, verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat te Sommelsdijk.

Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur en ’s woensdags ook van 10.00-12.00 uur.

Met de aanschaf steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en wil het museum werken aan educatieve projecten om aan jong en oud eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.