2 oktober 2019, Goedereede - Het beluchtingscircuit van de rioolwaterzuivering aan de Teuntjesweg in Goedereede op de kop van Goeree-Overflakkee is gerenoveerd. Eigenaar waterschap Hollandse Delta liet de binnenste betonnen ringen in een afvalwatertank vervangen. Lees hieronder meer.

Beluchtingstank 3

Beluchtingstank 3 neemt het grootste deel van de zuiveringscapaciteit voor zijn rekening. Deze tank is nu gerenoveerd. Aanleiding was betonaantasting van de binnenste wanden. De betonsegmenten zijn gesloopt en vervangen door nieuwe. Tijdens de klus is een tijdelijke pompinstallatie geplaatst. De nieuwe segmenten zijn voorzien van een kunststof beschermlaag. Deze manier van beschermen is duurzaam en beter bestand tegen rioolgassen. Heemraad waterketen Leo Stehouwer: “De renovatie is goed verlopen en binnen budget en planning afgerond. Beluchtingstank 3 van de rioolwaterzuivering in Goedereede is klaar voor de toekomst.”

Rioolwaterzuivering Goedereede

Zuivering Goedereede behandelt het afvalwater van Goedereede, Havenhoofd, Ouddorp, Stellendam-buitenhaven en Stellendam-dorp. De zuivering is in bedrijf genomen in 1978 en is gerenoveerd en uitgebreid in 1999. De waterzuivering werkt met een bacterieel slibsysteem. De zuivering bestaat uit een ontvangsttank, een rooster voor grofvuilverwijdering, een zuurstofarme tank, een circuit voor beluchting en twee tanks waarin het slib kan bezinken. De waterzuivering verwijdert stikstof en fosfaat uit het afvalwater. Het afval belandt in een centrifuge, wordt opgeslagen en afgevoerd naar afvalverbrander HVC. Het gezuiverde water wordt geloosd op het Havenkanaal Goedereede. Zuivering Goedereede wordt aanzienlijk hoger belast in de zomermaanden door het toerisme.