Goeree-Overflakkee - De lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn: Streekdocu -Best of Nature, deel 3 en Schone stranden Goeree-Overflakkee en bij 't Eiland Actueel zie je 'NK Behendig rijden' en je ziet de opening van de nieuwe speeltuin in Middelharnis 'Blije Wei'. Lees hieronder verder en check gelijk je juiste frequentie.

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

  • Streekdocumentaire – Best of Nature - deel 3: In de derde aflevering van Best of Nature zijn we aan de kust van Goeree-Overflakkee. Boswachter Jan de Roon van laat de ongerepte Kwade Hoek zien. Chantal van Burg, ook van Natuurmonumenten, neemt ons mee naar het Vogelobservatorium Tij. Op het strand van Ouddorp vertelt kunstenaar Matthijs Lievaart over zijn idealistische project ‘Doe Mee, verlos de zee’.
  • ’t Eiland Actueel – Schone stranden Goeree-Overflakkee: Het eiland Goeree-Overflakkee staat bekend om haar mooie en brede kuststrook. De stranden op het eiland trekken jaarlijks veel bezoekers uit binnen en buitenland. Naast nationale en internationale bezoekers en recreanten, genieten ook de eigen inwoners het hele jaar volop van het strand, de zee en de duinen. Het hebben van schone stranden is geen vanzelfsprekendheid. Daar wordt op Goeree-Overflakkee in het zomerseizoen elke dag heel hard door enthousiaste en betrokken mensen aan gewerkt, zowel beroepsmatig als vrijwillig. In deze promotiefilm ziet u wat er allemaal bij het schoonhouden van de stranden komt kijken.
  • ’t Eiland Actueel – NK Behendig rijden voor beroepschauffeurs: De terreinen rondom de visafslag van Stellendam waren op zaterdag 21 september het toneel voor het Nederlands Kampioenschap behendig rijden voor beroepschauffeurs. Chauffeursvereniging Flakkee was deze dag de gastheer voor het kampioenschap wat georganiseerd werd door het OSC en waarbij gestreden werd in de volgende 4 categorieën; Bus, Bakwagen, Trekker/Oplegger en Bakwagen met aanhanger. Het TV-team van RTV SLOGO ging een kijkje nemen.
  • ’t Eiland Actueel – Natuurspeeltuin De Blije wei: Het was een gezellige drukke bende. Er werd gespeeld, geschminkt en er was een ballonnenkunstenaar die de mooiste creaties maakte. Woensdag 18 september was het feest in de nieuwe natuurspeeltuin op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. De speeltuin werd op die dag officieel geopend door kinderen samen met wethouder Bruggeman. Ook werd de nieuwe naam van de kinderboerderij en de speeltuin onthuld: De Blije wei. RTV SLOGO was erbij en maakte een reportage.
  • Streekhistorie – Dirksland & Herkingen in de jaren 1966 – deel 4: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in de dorpen Dirksland en Herkingen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 73: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

De Huiskamer: Annegreet en Eelco van Putten - Spruitentelers: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Annegreet en Eelco van Putten die alles komen vertellen over het beroep spruitentelen. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo